Bodrum’da yerli turist yoğunluğu yaşanacak

Last Updated on 13 Haziran 2017 by Yaşar Çelik

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, “Bodrum’da güzel bir bayram hareketliliği yaşanacak hatta ‘zirve yapacak’ diyebilirim. Özellikle büyük tur operatörlerinin Türkiye’ye yapmış olduğu erken rezervasyon kampanyaları gerçekten turizme büyük katkı sağladı” dedi.

Kocadon, Bodrum’un bayramda dolacağını belirterek, “Bodrum’da güzel bir bayram hareketliliği yaşanacak. Hatta ‘zirve yapacak’ diyebilirim. Özellikle büyük tur operatörlerinin Türkiye’ye yapmış olduğu erken rezervasyon kampanyaları gerçekten turizme büyük katkı sağladı. Bankalarımız da tatil kredilerinin biraz daha önünü açarlarsa turizm bölgeleri daha rahat nefes alacak. Bankaların tatil kredilerinin önünü açmasını diliyoruz” diye konuştu.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala da Bodrum’da bu yıl yerli turist anlamında yoğunluk beklediklerini söyledi.

Bodrum açısından Türk müşterinin önemli olduğunu ifade eden Kavala, “Aileler bütün hazırlıklarını yaptıktan sonra ağırlıklı olarak Bodrum’u tercih edecekler ve buraya geleceklerdir. Bundan dolayı da Türk müşterilerde yoğunluk olacağını tahmin ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Yabancı müşterilerde de artış beklediklerine değinen Kavala, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu konuda ne kadar bir artış olur şu an için tespit etmek mümkün değil. Güzel bir sezon olacağını düşünüyorum. Bodrum artık bir marka. Bu yıl 30 ilde Bodrum’un tanıtımıyla ilgili bir çalışma yaptık. Bodrum Tır’ımız birçok ilimizi dolaştı ve çok büyük ilgi ve alaka gördü. Dolayısıyla ulaşım sorunu çözülen her ilden Bodrum’a mutlaka gelmek istenecektir, tercih edilecektir. Tercih edilme sebeplerinden birisi ve en önemlisi de herkesin her aradığını, her aradığı fiyatta bulabilmesidir.”

Dalaman Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeleri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur da okulların kapanmasıyla bölgede yerli turistleri ağırlamaya başladıklarını dile getirdi.

Ramazan Bayramı’nda büyük artış beklediklerini anlatan Okutur, “Bayram dolayısıyla hareketlilik var ancak bayram tatilinin 3 güne sığması bir şanssızlık oldu. Bundan önceki bayram tatilleri daha uzundu.Türk halkının esas tatile haziran sonunda çıkmasını bekliyoruz. Buna rağmen şu an bir çok tesis rezervasyonları dolduruyor. Yerli turizm haziran sonu itibariyle daha da hareketlenir. Bayram yoğunluğu nedeniyle bölgemizde doluluk oranı yüzde 60 civarında. Bu oranın bayrama kadar yüzde 90’ı bulmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.