“Türkiye Festivali”ne Rusların ilgisi büyüyor

Last Updated on 13 Haziran 2018 by Turizm Günlüğü

Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED’in koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) tarafından desteklenen Türkiye Festivali Moskova’da başladı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen “Türkiye Festivali” büyük ilgi görüyor. Sanat, kültür, turizm ve spor gibi alanlarda çeşitli etkinliklerin yapıldığı festival, güzel havanın da etkisiyle ikinci günde yaklaşık 70 bin kişiyi ağırladı. Krasnaya Presnaya’da düzenlenen festivalde, geleneksel sanat atölyelerinden gastronomiye kadar birçok alanda başta Antalya olma üzere birçok ilin tanıtımı yapıldı. Türk turizm şirketleri de kampanyalarıyla büyük ilgi topladı. Ünlü Rus ve Türk sanatçıların da çeşitli gösterilerle sahne aldığı festivalde, özellikle Türk perküsyon ustası Hamdi Akatay tarafından sergilenen özel darbuka şovu binlerce Rus tarafından ilgiyle izlendi.

Moskova merkezinde yer alan Krasnaya Presnya Parkı’ndaki 165 dönümlük alanda 3 gün sürecek festivalin açılış törenine Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ali Temurci, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ve çok sayıda turizmci katıldı.

Festivalde İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Nevşehir, Gaziantep, Adana ve Mersin gibi şehirlerin birçok turizm beldesi bölgesel değerleri ve turizm zenginlikleri de kurulan çadırlar da tanıtılıyor.

Açılışta daha sonra konuşan Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz de festivalin, Türkiye’nin Rusya’da bugüne kadar yapılan en büyük etkinliği olduğunu vurguladı.

Festivalin başarılı olacağından emin olduğunu belirten Diriöz, katkıda bulunanlara teşekkür ederek şunları söyledi:

“Yine daha öncede belirtildiği gibi siyasi düzey, sayın Cumhurbaşkanları arasında en olumlu noktalara geldi ve geliyor. Ekonomik düzeylerimizde aynı şekilde artıyor. Turizm ilişkilerimiz de yine bu genel eğilime göre gelişmesini temenni ediyoruz. Hem Rus dostlarımızın Türkiye’ye gelmesini arzu ediyoruz. Bunu sağlama adına da organizatörleri tebrik ediyorum. Türkiye’yi buraya getirmişler. Bu yıl geçmiş yıllara göre çok daha fazla Rus dostumuzu ülkemizde ağırlamayı temenni ediyoruz. Esasen bütün göstergelerde bunu gösteriyor. Aslında 2000’li yıllardan itibaren turizm hareketliliği ve gelişen siyasi ve ekonomik ilişkiler iki toplum arasında kayda değer bir yakınlaşma göstermiştir. Söz konusu trendi sürdürmek amacı ile düzenlenen ve 100 bin katılımcının beklendiği bu turizm festivaline daha fazla katılımcıyı bekliyoruz. Rus sanatçılar ile birlikte Türk sanatçılar festival kapsamında performanslarını sergileyeceklerdir. Ayrıca sanatçılarımız klasik Rus müziklerini seslendireceklerdir. Festivalde Türk kültürüne ait seramik sanatlardan, müziklere, el sanatlarından geleneksel halk oyunlarına kadar geniş düzeyde ülkemiz temsil edilecektir.”

Kaynak: Gazetem.ru

Turizmciler Moskova’da “Türkiye festivali” yapacak!