Veli Çilsal, Anı Tur’u Avrupa’ya taşıyor

Anı Tur'da olanlar sektörü nasıl etkileyecek
Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal / Anı Tur'da olanlar sektörü nasıl etkileyecek

Last Updated on 18 Temmuz 2017 by Yaşar Çelik

Otelcilikte Didim merkezli Aurum markasıyla büyüyen Anı Tur, Avrupa’ya açılıyor. Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, Max Holiday adında yeni bir zincir otel markası oluşturduklarını açıkladı. Yeni markalarıyla 5 bin 600 yatak kapasitesine ulaştıklarını söyleyen Çilsal, Avrupa pazarına açılmaya karar verdiklerini bildirdi.

2017’ye reklam ve tanıtım atağıyla giren Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, Turizm Günlüğü’ne sezonu değerlendirdi ve yeni yatırımları hakkında bilgi verdi. Reklam ve tanıtım için 14 trilyonluk bütçe ayırdıklarını söyleyen Çilsal, yılbaşında başlattıkları televizyon reklamlarının meyvelerini fazlasıyla aldıklarını, 400 bin kişilik hedeflerini şimdiden geçtiklerini bildirdi.

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, Avrupa pazarına açılmaya karar verdiklerini söyledi.

TELEVİZYON MARKA BİLİNİRLİĞİNİ ARTTIRIYOR

Televizyon reklamların pahalı ama son tüketiciye ulaşma açısından oldukça verimli bir alan olduğunun ifade eden Veli Çilsal, “Pahalı ama net bir mecra. Eğer akılda kalıcı bir reklamda yaparsanız geri dönüşü çok yüksek bir mecra. Televizyonda reklamı izleyen internete giriyor, sosyal medyaya giriyor ve araştırıyor. Televizyon marka bilinirliğini çok arttırıyor. Mesela en çok çocuklu aileler bizimle tatile gitmeye başladı. Reklam müziğimizi o çocuklu aileler daha çok tuttu. Dillerde destan oldu o reklam şu anda. Enteresan ve hiç kimsenin yapmadığı bir reklam. Herkes bir marka yüzü çıkartıyordu fakat biz daha çok görsel tablo içerisinde yarattık bu reklamı. Reklam tuttu, başarılı oldu ve biz de çok memnunuz” dedi.

OTELCİLİKTE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Otelcilikte Didim’de Aurum markasıyla büyüdüklerini söyleyen Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, Side, Belek, Bodrum ve Kuşadası’nda Max Holiday adında yeni bir zincir otel markası oluşturdukları açıkladı. Var olan otelleri alıp, kendi markaları altında işlettikleri söyleyen Çilsal, “Bu otellerin satışını tüm acentelere açık, dileyen herkes bu otelleri satabilir. Otelcilikte oldukça başarılı işler çıkarıyoruz ama yatak sayımız artıkça bunları doldurmak için de farklı arayışlara girdik” diye konuştu.

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, Side, Belek, Bodrum ve Kuşadası’nda Max Holiday adında yeni bir zincir otel markası oluşturdukları açıkladı.

AVRUPA’DA KENDİ ACENTELERİMİZİ KURACAĞIZ

2018 yılında Avrupa pazarında olmak istediklerini dile getiren Çilsal, özellikle Almanya’da Anı Tur acenteleri açarak Türkiye turları satacaklarını anlattı. Anı Tur’u Avrupa’ya taşıyıp, tur operatörlüğünü yapmak istediklerini bildiren Çilsal, “Bunun sebebi de elimizde otellerimizin çok olması. Otel yatırımımızın artması, otel yatak kapasitemizin 5 bin 600’lerde olması biz bu kararı almaya teşvik etti” yorumunu yaptı.

PARTNERLİK YAPMAYACAK

Avrupa pazarında Türkiye’de olduğu gibi ciddi bütçelerle reklamlar yapacaklarını: sosyal medya, internet pazarlaması üzerinden çalışmalar yürüterek tüketiciye ulaşmaya çalışacaklarını belirten Çilsal şöyle konuştu: “Reise bürolara ve kurumsal firmalara teklifler götüreceğiz ama kimseyle partnerlik yapmadan kendi markalarımızı Almanya’ya götüreceğiz. Avrupa pazarının 2019’da tamamen geri geleceğini düşünüyorum. Çünkü bize güvenlik sorunuyla gelmediler. Fakat ülkemizdeki güvenlik sorunu ortadan kalktığında bahaneleri de kalmayacağını düşünüyorum. Oradaki tüketiciler de mağdur oldular ve çok ciddi zarar ettiler. Şöyle ki; komşu ülkelere gittiler, başka ülkelere gittiler. Konaklama yapılamayacak kadar kötü tesislerde kaldılar. 20 yıldır rezervasyon yapılmamış yerlerde çok yüksek fiyatlara konakladırlar ve mutsuz oldular. Benim tanıdığım birçok Alman ailenin tamamı çok pişman fakat yapacak bir şey yok gittiler ve geldiler. Sonuç olarak 2018 yılında gelmek durumundalar. Ama şimdi kaşınan bir konu var. İslam ve Müslüman olan ülkelere gidip gitmeme gibi bir ayrışım içindeler. Önümüzde bu problem var gibi duruyor ama bizim ülkemizde böyle bir şey yok, bunu gelip görenler de biliyor. Ben 2016 yılına göre 2017 satışlarının daha yüksekte, daha sabit ve daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum. 2016’nın yaralarını 2017 sarıyor gibi. 2018’de de tamamen kapanacak gibi duruyor.İç pazarda iyiyiz ama dış pazar önemli olan. Bunu da siyaset belirleyecek gibi duruyor. Şu anda tamamen siyaset belirleyecek gibi gözüküyor.”

“Reise bürolara ve kurumsal firmalara teklifler götüreceğiz ama kimseyle partnerlik yapmadan kendi markalarımızı Almanya’ya götüreceğiz.”