Bodrum’un turizmine yeni bir heyecan: Most Bodrum Turnuvası

Last Updated on 13 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

Sportif balıkçılığın Formula 1’i Most Bodrum Turnuvası için geri sayım başladı. Büyük bir heyecan ve çekişme yaşanacak yarışmada hedef en büyük balığı tutmak!

Turizmin yeni ürünlerinden, denizlerin en tutkulu, en çevreci, en heyecanlı ve en yeni trendlerinden sportif balıkçılık, 24-27 Ağustos tarihleri arasında Palmarina Bodrum’da gerçekleşecek olan MOST Bodrum Turnuvası’nda (Mediterranean Offshore Sportfishing Tournament – Akdeniz Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası), yarış heyecanına sahne olacak.

BALIKLAR DENİZE GERİ DÖNECEK

50 sportif balıkçı teknesi ve 300 yarışmacı katılabildiği, dört gün sürecek olan turnuvada, katılıma uygun donanımdaki tekneler, kılıç ve ton balığının yanı sıra bölgede bolca av veren diğer balık türlerini avlayacak, yakaladıkları balıkların boyları ve ağırlığına göre puan kazanacaklar. Balıkların denize sağlıklı olarak geri bırakılması ise yarışmacılara kazandırdıkları yüksek puanlarla büyük ödüle daha çok yaklaştıracak. Offshore Big Game (Açık Deniz büyük balık avı) kategorisinde düzenlenen MOST Bodrum, tüm bu özellikleri ve yurt dışından katılan birbirinden önemli konukları ile sportif balıkçılığın Türkiye’deki tüm balık severlerin heyecanla takip ettiği bir yarışma haline geldiğinin sinyallerini şimdiden veriyor!

Most Bodrum Turnuvası’nı, Mekin Gözen (Gözen Havacılık YKB.), Turgut Konukoğlu (Sanko Holding), Necmettin Yay (Seafari Balıkçılık CEO’su), Av. Erim Bener (Bener Hukuk Bürosu), Av. Can Özer (Özer Hukuk Bürosu), Dr. Serdar Günseren (IGFA Türkiye) ve Mim. Sinan KURAN (KRN Mimarlık) olmak üzere, hepsi kendi alanında uzman isimlerden ve profesyonellerden oluşan bir ekip düzenliyor.

DENİZ TURİZMİ ELÇİSİ OLACAK

MOST Bodrum Yönetim Kurulu üyesi Can Özer, turnuvanın en temel amacının Türkiye’de sportif balıkçılığı yaygınlaştırarak, dünyada önemli bir deniz turizmi elçisi olmak, doğa ve çevre bilincini geliştirmek, yaygınlaştırmak, sürdürülebilir çevre anlayışı için farkındalık yaratmak, deniz turizmini geliştirmek, Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.