Turizm eğitimi almak isteyen öğrencilerin ilk tercihi belli oldu

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi

Last Updated on 14 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

2017 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Merkezi Yerleştirme Sonuçlarına göre, turizm lisans programları arasında Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi tüm bölümlerinde en yüksek puanla öğrenci kabul eden fakülte oldu.

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel

Turizm eğitimi almak isteyen öğrencilerin ilk tercihinin Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi olduğunu söyleyen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel; “ÖSYM yerleştirme kılavuzu incelendiğinde öğrenci kabul eden turizm programları arasında Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi’ne ait tüm programlar ilk sıralarda yer alıyor.

Turizm lisans programlarından Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği (İngilizce) 266,81581 puanla,
Gastronomi ve Mutfak Sanatları 414.38690 puanla,
Turizm Rehberliği 346,42024 puanla,
Rekreasyon Yönetimi 319.95994 puanla öğrenci kabul etti.
Yine bu bölümler arasında Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü en yüksek puanla (414.38690) öğrenci alan bölüm oldu.” dedi.

Yetkin akademik kadrosu, teorik ve uygulamalı eğitimi ve sektör ile sürekli işbirliği halinde turizm meslek formasyonuna sahip bireyler yetiştirdiklerini söyleyen Dekan Çizel, “Öğrencilerimiz aldığı eğitim ve sahip olduğu deneyim ile sektörde sözü geçen, geleceğe liderlik eden bireyler olarak mezun oluyor. Bütün bu özellikler en çok tercih edilen Turizm Fakültesi olmamızı sağlıyor.” diye konuştu.