Ruslar Kemer’e akın etti ama Avrupalı turist hala gelmedi!

Last Updated on 26 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

Antalya Kemer Çamyuva’da yer alan MG Hotel White Lilyum ve MG Hotel Moms İşletme Sahibi Murat Gökhan, turizmde ve bölgesi Kemer’deki gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi. Gökhan turizmdeki son durumu değerlendirirken, “son dönemde turizmde yaşanılanlar camiamızı üzüyor. Geçen sene Ruslar da yoktu. Kemer bölgesi birazcık bu konuda üzüldü. Bu sene Avrupa yok ama Kemer Bölgesinde Ruslar ağırlıkta” diye konuştu. Murat Gökhan yaptığı açıklamalarda şu görüşlere yer verdi:

Antalya Kemer Çamyuva’da yer alan MG Hotel White Lilyum ve MG Hotel Moms İşletme Sahibi Murat Gökhan

2015’i yakalamaya çalışıyoruz!

“2015’i yakalamaya çalışıyoruz. 2016 malum. Kemer Bölgemizde Rus operasyonları olduğu için, diğer bölgelere göre biz biraz daha iyi gözüküyoruz. Sezon başındaki yapmış olduğumuz çalışmalarda, birincisi bütçeyi tutturmaya çalışıyoruz. Fakat bütçeyi tutturmak bu şartlarda biraz zor. Bunun için de sayıya oynuyoruz. Sanırım sayıyı da yakalayacağız”

Antalya Bölgemiz, kolay kolay kaybedilecek bir bölge değil, tatil için dünyanın en güzel yerlerinden bir tanesi! “Tabii son dönemde turizmde yaşanılanlar camiamızı üzüyor. Geçen sene Ruslar da yoktu. Kemer bölgesi birazcık bu konuda üzüldü. Bu sene Avrupa yok ama Kemer Bölgesinde Ruslar ağırlıkta. Belek, Kundu, Side, Alanya, Manavgat gibi bölgelerde Kemer’e nazaran daha az misafir kabul ediyor. İnşallah önümüzdeki senelerdeki umudumuz, siyasi düzelmelerin sonucunda, Avrupa’nın da tekrar bölgemize gelmesi olacak. Çünkü Antalya Bölgemiz, kolay kolay kaybedilecek bir bölge değil, tatil için dünyanın en güzel yerlerinden bir tanesi.”

Kemer’de olması gerekenler de var!

“Kemer Bölgesi ağırlıklı %90-95 oranlarında Rus turistlerin tercih ettiği bir bölge. Bunun yanında Çamyuva’mızda bu sene sahilimizde yapılan çalışmalar sonucunda çok güzel bir sahilimiz oluştu. Sahilimizin yeşillendirilmesi, yürüyüş yollarının yapılması ve aydınlatılması ile güzel oldu. Çünkü daha önce bu bölge çok karanlık ve mezbelelik bir bölgeydi. Bu çalışmanın diğer bölgelerde yapılmasını istiyoruz. Çamyuva sahil projesini söyledik ama, Kemer’de olması gerekenler de var. Mesela Kemer’de spor komplekslerinin olması, kış turizminde de birazcık ilerlememizi sağlayabilir.

Bunun yanında kapalı spor salonumuz Kemer ve Göynük’te olmak üzere toplam iki tane var, bunu arttırmak lazım. Ama diğer beldelerimiz ve mahallerimizde de spor salonlarımızın olması o mahalle ve beldelerimizde özellikle kış döneminde misafirlerimize hizmet etme olanağını verebilir. Bunun yanında Belek’in almış olduğu birçok futbol takımını, bizlerde bu bölgemizde misafir edebiliriz. Milli Emlak’ta yada Orman’da bayağı geniş arazilerimiz mevcut. Bunların değerlendirilmesi gençlik spor Bakanlığımıza devri sonucunda yapılabilecek tesisler, bölgemizi zenginleştirir diye düşünüyorum. Bunun yanında tahtalı Dağımızdaki Teleferik çok önemli.

Bununda daha aktif bir hale getirilmesi, her ne olursa olsun kışın Tahtalı’ya yağan karın, Alp’lerdeki kar kalitesi ile aynı olduğu söylenmekte ve bunun da değerlendirilmesinde çok büyük fayda var. Yaz aylarında bölgemize dalmak için gelen misafirlerimiz de mevcut. Her ne kadar Türkiye’de Kaş, dalış turizminde öne çıksa da, bizim bölgemizde de, Paris batığının olması, üç adalardaki batığımızın olması bizi biraz ön tarafa çıkartma şansı vermekte. Tabii ki bu söylediklerimin tanıtımlarının biraz daha fazla yapılması gerekiyor. Buda tabii ki şunu gösteriyor. Gelen misafirlerimize çeşitlilik sunmamız gerekiyor. Sadece otel, deniz değil de, yayla turizmi, dalış turizmi gibi alternatifler sunmalıyız. Bunun ötesinde tarihimizin gezip görülecek yerlerini gezdirmek ve göstermek suretiyle bölgemizin değerini daha çok arttırmak şansına sahibiz.”