Londra’da metro istasyonuna düzenlenen saldırıda 29 kişi yaralandı

Last Updated on 16 Eylül 2017 by Yaşar Çelik

Dün sabah Londra metrosunda bir patlama meydana geldi. Çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi, olay yerine ambulanslar sevk edildi. Olay yerini inceleyen Londra polisi bunun bir terör saldırısı olduğunu açıkladı ve soruşturma başlattı.

Parsons Green metro istasyonundaki patlamanın kaynağının trende arka vagondaki bir kutunun olduğu belirtildi. Londra polisi yapılan incelemeden sonra bunun bir terör saldırısı olduğunu açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Düzenekte zaman ayarı olduğu ve erken patlatıldığı bilgisine ulaşıldı.

İngiltere Başbakanı Theresa May’ın patlamaya ilişkin düzenli olarak bilgi aldığı ifade edildi. Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, olayın terör eylemi olduğuna yönelik bulguların artmasının ardından “Terör bizi asla yıkamaz” açıklamasında bulundu.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Parsons Green metro istasyonunda dün sabah 08.20’de (TSİ 10.20) el yapımı patlayıcıyla bir saldırı düzenlendi.. Saldırıda 29 kişi yaralandı.

Londra Emniyeti’nden yapılan açıklamada, olayla ilgili olarak ‘terör saldırısı soruşturması başlatıldığı’ belirtildi.

Londra Polis Teşkilatı Scotland Yard, saldırının el yapımı bir patlayıcıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

Daeş terör örgütü, Amak haber ajansı üzerinden yaptığı açıklamayla, saldırıyı üstlendiğini bildirdi.

Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Mark Rowley, patlama ile ilgili olarak yüzlerce polisin görevlendirildiği, İngiltere İç İstihbaratı Servisi (MI5) ile birlikte çalışıldığını duyurdu. Rowley; “Elde ettiğimiz bilgiye göre el yapımı bombada bir zamanlayıcı da yer alıyordu. Bombanın kısmen başarısız olduğunu gösteren verilere ulaşıldığını da belirtiyor. Twitter’da sıkça paylaşılan bir fotoğrafta, süpermarket poşetinin içinde bulunan bir kovanın yandığı görülüyordu. Ancak kovanın bulunduğu vagonda ciddi bir hasar görünmüyordu” dedi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, olayla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada patlamanın bir “terörist saldırı” olduğunu açıkladı… May saldırıda yaralanan kişilere ve güvenlik güçlerine de “düşüncelerim sizlerle” mesajı verdi.
Güvenlik komitesi COBRA’yı toplayan Theresa May, bu toplantı sonrası yaptığı açıklamada da saldırının, “ciddi kayıplar yaratmak amacında olduğunu” söyledi.

May, “terör tehdidi seviyesinin” en yüksek ikinci seviyede tutulmaya devam edeceğini de ifade etti.

Londra’nın ilk müslüman Belediye Başkanı Sadiq Khan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “terörizme yenilmeyeceğiz” dedi.