Türkiye turizminin basılı tarihi için destek çağrısı

Last Updated on 23 Eylül 2017 by Yaşar Çelik

“Türkiye Turizm Sözlü Tarih Projesi” kapsamında hazırlanan kitapların basımında birtakım sıkıntılarla karşılaşmış ve sonuç olarak Türk turizminin gelişim öyküsüne yer veren kitaplar basılamamıştı. Kitapların basımı konusunda Fehmi Köfteoğlu tarafından bir destek kampanyası başlatıldı.

TURİZM TARİHİ İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Türk turizminin dünden bugüne gelişimini, bu gelişime katkı yapan kişi ve kurumları tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla gerçekleştirilen Türkiye Turizmi Tarih Projesi, 2012-2015 yılları arasında Anadolu Üniversitesi’nde Prof. Dr. Nazmi Kozak başkanlığında 22 öğretim elemanı tarafından tamamlandı.

Proje kapsamında 522 turizmci ile 696 saatlik görüşmenin yanı sıra toplamı 7.700 sayfadan oluşan dokuz ciltlik kitaplar baskıya hazır hale getirildi. Bu arada Anadolu Üniversitesi rektörü değişti. Yeni yönetim, üniversite ile yapılmış sözleşmede yer aldığı halde bu tarihi projenin kitaplarının basımına onay vermedi.

Ülkemiz ve seyahat endüstrisi adına böylesine önemli bir çalışmanın heba olmasına gönlümüz elvermedi. Bu için Tarih Vakfı ile birlikte projenin Kurumsal Danışmanı olmamızdan hareketle, Ekin Grubu olarak kitaplarını basımını ‘Ön talep’ denebilecek bir yöntemle gerçekleştirmeye karar verdik.

İçinde sizin de yer aldığınız 9 cilt, 7.700 sayfadan oluşan bu çalışmanın basılması için sağlayacağınız desteği bildirip, yapacağınız katkıyı aşağıdaki banka hesap numarasına yatırmaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla,
Fehmi KÖFTEOĞLU
Ekin Grubu

Türkiye Turizm Tarihi Projesi ile ilgili ayrıntılı bilgi için bkz:
http://www.turkiyeturizmtarihi.org

• Kampanyamıza katılanlar kişilerin isimlerine, kurum ve kuruluşların ise isim veya logolarına, basılacak kitaplarda yer verilecektir
• Kampanyaya 1000 (bin) TL ve üzerinde destek olanlara basılacak kitaplardan özel bir takım verilecektir.”
• Kampanyamıza destek olanların aşağıdaki bilgileri fehmi@ekinyazim.com e-posta adresine göndermeleri gerekir.
• İletişim için 212-2962222