Eresin, işletecek yeni oteller arıyor!

Last Updated on 2 Ekim 2017 by Yaşar Çelik

İspanyol otel zinciri Barceló ile olan sözleşmesini yenilemeyen Eresin Hotels, şehir otelciliği işletmeciliği alanında yeni fırsatlar kolluyor.

Türkiye’nin köklü otel markalarından biri olan Eresin Hotels Grubu, 2017’ye yeni bir yapılanmayla girdi. Topkapı’da yer alan otelini işleten İspanyol otel zinciri Barceló ile olan sözleşmesini sonlandıran Eresin Hotels, bu otelini artık kendisi yönetiyor. Eresin Hotels Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, yılbaşında yaptığı açıklamada daha önce Topkapı’daki otelde başka ortakları olması nedeniyle 2005 yılında Barceló grubuna kiraya verdiklerini ancak amcası Bircan Eresin tarafından otelin geriye kalan hisselerinin satın alınmasıyla otelin tamamen Eresin Turizm AŞ.ye geçtiğini, dolayısıyla Barceló ile devam mecburiyetinin kalmadığını belirtmişti. Müberra Eresin, Barceló ile hiçbir sorun yaşanmadığını, kendi aldıkları karar gereği anlaşmayı sözleşme süresi bitiminde yenilenmediklerini vurgulamıştı. Otel işletmeciliği alanındaki tecrübelerine dayanarak böyle bir karar verdiklerini söyleyen Müberra Eresin, artık otellerini kendilerini yöneteceklerini de aktarmıştı.

TEKLİFLERE AÇIK

Haftalık ekonomi dergisi Para’da yer alan habere göre şehir otelciliği alanında ‘işletmeci’ olarak büyüme yönünde ilerleyen Eresin Hotels, işletmek üzere otel bakıyor. İstanbul’da kendi markasıyla işlettiği dört otele yenilerini eklemek üzere arayış içinde olan Eresin Hotels’in ülke çapında gelecek tekliflere açık olduğu belirtiliyor. Hali hazırda görüşmeleri sürdüren Eresin’in henüz net bir anlaşmasının olmadığı kaydediliyor. Eresin Hotels’in işletmeci olarak Anadolu’ya açılacağı güçlü bir ihtimal olduğu söylenenler arasında.

Eresin Hotels’in çatısı altında olan otellerin isimleri şöyle: Eresin Hotels Topkapı, Eresin Hotels – Sultanahmet, Eresin Hotels – Taxim, Eresin Hotels – Taxim Premier.