Turizm Günlüğü, dünya devi EMIS’in içerik ortağı oldu

Last Updated on 26 Nisan 2022 by Yaşar Çelik

Turizm Günlüğü, başta Türkiye olmak üzere 125’den fazla gelişmekte olan ülkeyi kapsayan 9 binden fazla global ve lokal şirket, sektör, M&A ve ülke makro ekonomik bilgisi ve çok kaynaklı haber sağlayıcının tek bir platformda bir araya geldiği bir veritabanı olan EMIS (Emerging Market Information Service)’in içerik sağlayıcısı oldu. Turizm güncel

Merkezi İngiltere’de olan şirket ile geçtiğimiz aylarda yapılan görüşmeler neticesinde imzalan sözleşme 1 Ekim 2017’de yürürlüğe giriyor. Sözleşme gereği Turizm Günlüğü, Türkiye turizmi ile ilgili haberleri EMIS’in ücretli veritabanına günlük yükleyerek, 125 ülkede 2 bin aboneye, 10 binden fazla üyeye ulaşmasını sağlayacak.

EMIS HAKKINDA…

EMIS, BMI, S&P, Dun &Bradstreet, The Economist intelligence Unit (EIU), Enerdata, Euromonitior, Technovia, FT, Market Watch, Market line, EIU, Petroleum Economist, Oil Voice, 4Cast, and Oxford Economics gibi önemli bilgi sağlayıcıları tek bir platformda biraraya getirerek kullanıcılarına kapsamlı bir bilgi havuzu oluşturuyor.

EMIS’in veri tabanında var olan bilgiler şöyle:

Şirket bazında, 1,4 milyon şirket bilgileri, şirket mali tablosu (bilanço, gelir tablosu, oranlar), yıllık raporları, faaliyet raporları, çok kaynaklı haberleri, borsadaki hareketliliği, diğer şirketler ile kıyaslaması, şirket duyuruları.

Sektör bazında, 130’dan fazla sektöre ait; sektör genel görünümü, sektör raporları ve analizleri, sektör istatistikleri, sektör mali tablosu, sektör pazar payı, haberler, sektördeki şirketler, sektör kıyaslamaları.

Makroekonomik verilerde; ülke verileri, ülke karşılaştırmaları, ülke risk raporları, dönemsel raporlar ve haberler, konsensüs tahminleri, ülke tahmin bakışları ve ülke kıyaslamaları.

Deal Watch; (M&A-ECM Deals) – Yıllık 100,00’den fazla Şirket Alım-Satım ve Birleşmeleri, Haberleri, tahmini verileri ve olmuş anlaşmaların finansal verileri.

Haber; Başta Türkiye ve dünyanın farklı coğrafyalarında yayın yapan saygın kuruluşlardan ekonomi, şirket, sektör, borsa, siyasi ve uluslara arası haberlerin buluştuğu bir veritabanı.