Kumport’un yeni yatırımı ihracatçının yüzünü güldürecek

Last Updated on 17 Ekim 2017 by Turizm Günlüğü

Türkiye’nin ilk üç büyük limanından biri olan Kumport, yeni depo yatırımıyla ihracatçıya büyük kolaylık sağlıyor.

İhracat deposu sayesinde, Ambarlı Limanı’nda açık sahada yapılan parsiyel ihracat yüklemeleri daha hızlı, daha düzenli ve güvenli bir şekilde yapılıyor.

Parsiyel yüklemelerin oluşturduğu yoğunluğa çözüm sunan Kumport, yükleme gününden önce liman içindeki ihracat deposuna alma işlemiyle düzeni sağlarken olası karışıklığın da önüne geçiyor. İnşa edilen yeni ambar sayesinde, yükler gümrüklü sahaya alınarak ihracatçılara gümrük işlemleri için zaman kazandırıyor. İhracat yükünün güvenliğini artırarak yükün kapalı alanda gümrük hizmetlerinin yapılmasına olanak sağlıyor. Depoya ürün getiren araçlar haftanın istediği günü gelip ürün bırakabiliyor ve bu sayede hafta sonu artan giriş trafiğinden etkilenmiyor.

TEKNOLOJİK ALTYAPI OLASI YANLIŞLIKLARI ÖNLÜYOR

Kumport yeni ihracat ambarındaki işlemlerle yüklerin gideceği destinasyonlara göre ayırarak yanlış yüklemelerin önüne geçiyor. Gelen yükleri barkodlayarak fotoğraflanması olası yanlışlıkların önüne geçerken, ambara alınan yüklerin ambardaki lokasyonu, fotoğrafları ve gümrük işlemlerinin tamamlanmış olduğu bilgilerinin otomatik mail ortamında iletilmesi de işlemin doğru seyrinde ilerlemesini sağlıyor. Teknolojik alt yapı sayesinde bu tür aksaklıkları önleyen Kumport, ihracat yazılım programı ile de yüklerin liman sahasına hızlı ve doğru kabul edilmesine imkan sunuyor.

BİRDEN FAZLA HİZMET FİRMALARA ZAMAN KAZANDIRIYOR

Kumport, firmaların online sistemi kullanarak yüklerini limana yönlendirebilmesinden, yüklerin düzene sokulmasına, yüklerin gideceği destinasyonlarına göre barkodlanmasından fotoğraflanmasına kadar pek çok hizmet sunuyor. Kapalı ve güvenli bir ortamda muhafaza edilen yükler, işlemlerini gerçekleştirmesi için de firmalara zaman kazandırıyor. Yeni ambar, parsiyel yük tartım ve paletleme gibi hizmetler de verebiliyor.