Eşinizi ya da sevgilinizi tek başına tatile gönderir misiniz?

Last Updated on 16 Mayıs 2019 by Yaşar Çelik

Yalnız seyahat etme trendinin Türkiye’de yaşayan çiftler arasında pek de hoş karşılanmadığı ortaya çıktı. Seyahat sitesi momondo.com’un global araştırmasına göre Türk halkı bu fikre pek de açık değil.

Momondo.com tarafından 23 ülkede gerçekleştirilen araştırmada eşini ya da partnerini yalnız başına tatile göndermeye en çok karşı olan ikinci ülke olduğumuz görüldü. Listenin ilk sırasında ise Romanya yer alırken, eşinin yalnız başına tatile gitmesine en az Finlandiyalılar itiraz ediyor.

EN ÇOK BU YAŞ GRUBU KARŞI ÇIKIYOR

Türkiye’den araştırmaya katılan kişilerin yüzde 63’ü, eşinin ya da partnerinin yalnız başına tatile gitmesini istemeyenler “Birlikte gitmezsek olmaz” ifadesinde bulundu. İtiraz oranının en yüksek olduğu yaş aralığı 36-55 grubuyken, ayrı ayrı tatile en pozitif bakanlar ise 18-22 yaş grubundakiler oldu.

ARKADAŞLARLA TATİL SICAK BAKILMIYOR

Araştırmaya göre, yalnız başına seyahatten sonra en çok karşı çıkılan seçenek, eş ya da partnerlerin karşı cinsten arkadaşlarıyla tatile çıkması oldu. Katılımcıların yüzde 53’ü bu seçeneğe itiraz edeceğini söylerken bir diğer karşı çıkılan seçenek ise yüzde 39 oranla karşı cinsten iş arkadaşlarıyla birlikte seyahat edilmesi.

KADINLAR, ERKEK ERKEĞE TATİLE KARŞI

Hemcinslerle tatil fikrine çok daha açık olduğunu gösteren veriler, Türk halkının yalnızca yüzde 9’unun hemcinslerle seyahate karşı olduğunu gösteriyor. Kadınlar özelinde incelendiğindeyse oran yüzde 13’e kadar çıkıyor. Başka bir deyişle kadınlar, erkek erkeğe tatil fikrine pek sıcak bakmıyor. İşin içine akrabalar girdiğinde ise itiraz oranları düşerken Türklerin yalnızca yüzde 7’si akrabalarla seyahate karşı çıkıyor.