İşte TÜRSAB`ın katıldığı fuarlar ve tanıtım etkinlikleri

Last Updated on 18 Ekim 2017 by Turizm Günlüğü

TÜRSAB, Kasım ayı ile birlikte WTM Londra Fuarı, Philoxenia Turizm Fuarı, Birleşik Krallık ve İrlanda Turizm Roadshow gibi fuarlar başta olmak üzere Güney Kore, Tayvan, Bangladeş, Nijerya, Hollanda, Kanada, Sırbistan gibi birçok ülkede de etkinliklere devam edecek.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye’nin tanıtımına yönelik çalışmalarını anlatan bir bülten yayınladı. Bültende TÜRSAB’ın katıldığı fuarlar, tanıtım faaliyetleri ve etkinliklere yer veriliyor.

TÜRSAB’ın açıklamasına göre, Kültür ve Tanıtma Müşavirlikleri ve Türk Hava Yolları işbirliğinde; Nijerya, Hindistan, Pakistan, Vietnam, Endonezya, Malezya, Filipinler, Tayland, ABD, Kanada, Güney Afrika ve Yunanistan gibi birbirinden farklı 16 yurt dışı destinasyonda workshop ve 4 Roadshow olmak üzere toplamda 20 ayrı Türkiye Tanıtım Etkinliği düzenlendi.

TÜRSAB, Kasım ayı ile birlikte de WTM Londra Fuarı, Philoxenia Turizm Fuarı, Birleşik Krallık ve İrlanda Turizm Roadshow gibi fuarlar başta olmak üzere Güney Kore, Tayvan, Bangladeş, Nijerya, Hollanda, Kanada, Sırbistan gibi birçok ülkede de etkinliklere devam edecek.

TURİZM TEMSİLCİLERİ AYNI PLATFORMDA

Uluslararası düzeyde düzenlenen fuarlara katılan TÜRSAB, farklı ülkelerden turizmcileri de Türkiye’de ağırlayarak TÜRSAB üyesi acentalarla aynı platformda bir araya getiriyor. Ayrıca ‘Fam trip’ olarak adlandırılan organizasyonlarla yabancı turizm profesyonellerinin Türkiye’yi daha yakından tanımasını da sağlayacak.

Yurt dışından gelen incoming acentaların ve Türkiye’den dışarıya outgoing çalışan acenta üyelerinin katıldığı tanıtım etkinliklerine ev sahipliği yapan TÜRSAB, B2B görüşme imkanı sağladığı workshoplarda turizm sektörü için yeni fırsat ve olanaklar oluşturmaya zemin hazırlıyor.

TÜRK-ALMAN İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN ADIM ATILDI

Çin’in ardından dünyanın en çok turizm harcaması gerçekleştiren ikinci ülkesi durumunda bulunan Almanya’daki Alman Seyahat Birliği (Deutscher ReiseVerband – DRV) ile TÜRSAB daveti ve ev sahipliğinde bir Yönetim Kurulu Toplantısı düzenledi.

DRV Başkanı Norbert Fiebig’in de katılımıyla İstanbul’da gerçekleşen toplantıda Türk – Alman ikili ilişkilerini geliştirmek yönünde atılacak adımların yanı sıra iki kurumun birlikte hayata geçireceği faaliyetler ve 2018 yılında Kuşadası’nda gerçekleştirilecek DRV Genel Kurulu’na dair hususlar görüşüldü.

UFTAA’NIN GLOBAL TURİZM OFİSİ İSTANBUL’DA AÇILACAK

TÜRSAB yetkililerinin de katıldığı bir toplantıda Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu (UFTAA) ve TÜRSAB arasında iyi niyet anlaşması imzalandı. Bu anlaşma UFTAA’nın Global Turizm Ofisi İstanbul’da açılmasına karar verildi.

Açılacak olan Global Turizm Ofisi ile birlikte yürütülecek ortak çalışmalar Türkiye turizminin gelişmesine katkı sağlayacak. UFTAA ile birlikte global turizm eğitim programları, seminerler, fuarlar, festivaller, konferanslar, turizm destinasyonları ve teşvikler ile ilgili konular ivme kazanacak.