TÜRSAB’ta seçim için son dönemeç

TÜRSAB'tan Afet Bölgesindeki Acentalar
TÜRSAB Genel Merkezi

Last Updated on 24 Ekim 2017 by Yaşar Çelik

Dört adayın yarışacağı TÜRSAB’ta seçim çalışmaları tam gaz devam ederken, acentelerin genel kurulda oy kullanabilmesi için 3 Kasım’a kadar müracaatta bulunmaları gerekiyor. 

Turizm sektörünün en büyük meslek örgütü Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nde (TÜRSAB) seçim için son dönemece giriliyor. 2–3 Aralık’ta 23. kez Genel Kurul’a gidecek TÜRSAB için Başkan adayları hummalı bir çalışma yürütüyor. Yeniden aday olan mevcut Başkan Başaran Ulusoy’a karşı ve Detur Turizm Şirketi CEO’su Firuz Bağlıkaya, Ramses Turizm’in sahibi Hasan Erdem ve Mar Turizm Taşımacılık ve Comfort Turizm sahibi Hüseyin Kırk yarışacak.

OY KULLANACAKLAR DİKKAT!

TÜRSAB üyesi acente temsilcilerinin genel kurulda oy kullanabilmesi için 3 Kasım’a kadar müracaatta bulunmaları gerekiyor. TÜRSAB tarafından gönderilen genel kurul katılım formları ile talep edilen evraklar eksiksiz bir şekilde TÜRSAB Genel Merkezi’ne ya da TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurullarına 3 Kasım tarihine kadar teslim edilecek. Bu tarihe kadar katılım formunu doldurup teslim etmeyen acenteler genel kurulda oy kullanamayacak.

 

FİRUZ BAĞLIKAYA: DEĞİŞİM HAREKETİ

2015 yılında yapılan son seçimlerde mevcut Başkan Başaran Ulusoy’a karşı aday olan ama kaybeden Detur Turizm Şirketi CEO’su Firuz Bağlıkaya ‘Değişim Hareketi’ adı altında bir kampanya yürütüyor. Haziran ayından bu yana seçim çalışması yapan Bağlıkaya, acenteleri birer birer gezerek, Bölgesel Yürütme Kurullarıyla toplantılar yaparak seçilirse neler yapacağını anlatıyor.

 

HASAN ERDEM: GÜÇLÜ TÜRSAB

Bursa merkezli Selam Tur ve İstanbul merkezli Ramses Turizm’in sahibi Hasan Erdem de ‘Güçlü TÜRSAB’ sloganı ile kampanya yapıyor. Erdem de, il il acenteleri ziyaret ediyor. Geçtiğimiz günlerde Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği’nin toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdem, “Muhalefet bu kez kesin birleşecek; garantisini veriyorum” dedi.

HÜSEYİN KIRK DESTEK VERECEK Mİ?

Başkan adaylarından biri de Bedir Turizm Yönetim Kurulu Üyesi, Mar Turizm Taşımacılık ve Comfort Turizm sahibi Hüseyin Kırk. Kırk, aynı zamanda Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) Başkanı. Hasan Erdem, aynı toplantıda Kırk için şu yorumu yapmıştı: “OTSAD’daki arkadaş önce aday olmayacağını deklare etmiş ve bizimle beraber olduğunu söylemişti. Daha sonra aday oldu. Fakat garanti ediyorum, seçim öncesinde muhalefet mutlaka birleşecek. Çünkü birleşmeden bir yere varamayız. Biz kendi aramızda görüşüyoruz. Muhalefette bizim söylediklerimizle diğer adayların söylediği arasında pek bir fark yok. Aynı şeyleri savunuyoruz.”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy
ACENTELER BENİ BIRAKMIYOR

20 yılı aşkın süredir Başkanlık koltuğunda oturan Başkan Başaran Ulusoy ise, yeniden adaylık gerekçesini “Acenteler beni bırakmıyor” diyerek anlatmıştı. Ulusoy, iki dönem önce “Artık köyüne dönmek istediğini” söylemiş ama yine aday olmuş ve kazanmıştı.

TÜRSAB’ın 2015 yılında yapılan son seçiminde 3 bin 783 acenta oy kullanmış, bin 688 oyla Başaran Ulusoy yeniden kazanmıştı. Ulusoy’a karşı yarışan Firuz Bağlıkaya bin 14 oy alırken, Emin Çakmak ise bin 60 oy toplamıştı.