Peru, daha çok Türk turist ağırlamak istiyor

Peru'nun en büyük acentelerinden biri olan Pacifico'nun Satış Müdürü Eduardo Doig

Last Updated on 7 Mart 2022 by Yaşar Çelik

İstanbul’da bir tanıtım etkinliği düzenleyen Peru ‘nun en büyük acentelerinden biri olan Pacifico’nun Satış Müdürü Eduardo Doig, Türk acentelerle işbirliği yapmak istiyor. Doig, turizmcilere işbirliği çağrısı yapıyor.

Peru, daha çok Türk turist ağırlamak için harekete geçti. Peru Ticaret Ofisi tarafından Grand Hyatt İstanbul Otel’de geçen hafta düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Peru Ticari Ataşesi Fernando Albareda, dünya turizm pastasının her geçen gün daha da büyüdüğünü vurgulayarak özellikle gastronomi turizminin çok rağbet gördüğüne dikkat çekti. Albareda, “Peru, dünyada görülmesi gereken yerler arasında mutlaka olmalı” dedi.

Peru Ticari Ataşesi Fernando Albareda

Peru’nun doğal, tarihi ve turistik güzelliklerini anlatan bir sunumun yapıldığı toplantı sonrası Turizm Günlüğü’nün sorularını yanıtlayan Fernando Albareda, Peru ile Türkiye arasındaki turizm ilişkilerinin daha çok geliştirilmesi ve karşılıklı olarak turist ziyaretlerin artması için öncü bir adım attıklarını belirtti.

Albareda, “Peru’nun en büyük acentelerinden biri olan Pacifico’nun Peru tanıtımına biz de destek oluyoruz” diye konuştu.

Peru’yu Türkiye’den yılda 3-4 bin arasında turistin ziyaret ettiğini ifade eden Albareda, şunları söyledi: “Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu biliyoruz. Bu nedenle daha çok turist getirmek istiyoruz. Şu an direkt uçuşumuz yok ama gelmek için birçok bağlantımız bulunuyor. Vizenin olmayışı daha çok Türk’ün geleceğine dair inancımızı yükseltiyor. Biz yeni başladık Türk pazarına ve bu nedenle acentelerle de bağlantılarımız yeni. Bundan sonra daha genişleyerek devam edeceğiz.”

Peru’nun çok doğal ve hala el değmemiş turistik yerleri olduğunu belirten Albareda, “Eski kültürleri yaşatan bir ülke olan Peru’da hem deniz, hem de kara tarafında görülebilecek pek çok yer mevcut. Machu Picchu, Titicaca, Cusco, Cajamarca gibi çok önemli yerleri var. Bu bakımdan Türklerin ilgisini çekebilir” dedi.

Pacifico Satış Müdürü Eduardo Doig

TÜRK PARTNER ARIYOR

Türkler için gastronominin de önemli olduğuna dikkat çeken Pacifico Satış Müdürü Eduardo Doig ise “Peru gastronomisi Türklere uygun bir özellik içeriyor. Benzer yemeklerimiz bulunuyor. Türkiye’de yabancılık çekmedim. Bu yüzden Türklerin de Peru’da yabancılık çekmeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca Peru gastronomisi dünyada yeri olan bir yer. Yemeklerimiz Türklerin hoşuna gidecektir” ifadelerini kullandı.

Seyahat imkânlarının ucuz olamadığından da bahseden Doig, Avrupa’dan gelen turistler için 10-12 saatlik bir mesafe olduğunu ve uçak fiyatlarının buna göre şekillendiğini söyledi. Bunun dışında otel fiyatlarının Avrupa ile doğru orantılı seyrettiğini kaydeden Doig, “Lüks nerede ne kadar pahalı ise bizde de o kadar pahalı” dedi.

Türk acentelerle işbirliği yapmak istediğini de söyleyen Doig, ülkemizden daha çok turist ağırlamak için her türlü işbirliğine hazır olduklarının altını çizdi.

Turizmci Cem Polatoğlu

ORTAK KÜLTÜRÜMÜZ VAR

Peru’nun önemli bir ülke olduğunu söyleyen turizmci Cem Polatoğlu da “Peru’daki kültürün Orta Asya’dan geldiğini biliyorum. Ben de Orta Asya kökenliyim ve oranın hala bu kültürü taşıdığını görüyorum. Ayinleri, filmleri, müzikleri, dansları ve hatta dilleri bile bizim dilimiz olan Ural-Altay kökeniyle aynı. 3 bin seneden sonra aynı kültürdeki insanın oralarda kültürünü devam ettirebilmesi beni ilgilendiriyor” dedi.

Blogger İsmet Ersoy

PERU ÇOK RENKLİ BİR ÜLKE

Bütün seyahat deneyimlerini “culinistanbul” adında bir blog ve instagram hesabında paylaşan blogger İsmet Ersoy ise, 6 ay süren Güney Amerika gezisinde Peru’yu ziyaret ederek kültürel yapısının farklı olduğunu gördüğünü aktardı.

Peru’nun mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğunu söyleyen Ersoy, “İnka tarihine sahip olması nedeniyle çok gezilip görülmesi gereken yerleri var. Bu anlamda sahip olduğu antik şehirler ve kalıntılar çok önemli. Unesco’nun Dünya Mirası Listesinde yer alan Machu Picchu büyülü bir yer. İlk giderken biraz abartılıyor mu diye düşünürken Machu Picchu girişindeki kapıya geldiğimde fikrim değişti. Etrafı dağlarla çevrili ve ortasında bir şehir var. İnsanoğlu inanılmaz yaratıcı ve güce sahip bir varlık. Bunu orada o yapıyı görünce fark ediyorsunuz. Ayrıca gastronomi anlamında da inanılmaz bir ülke. Ürünleri çok farklı ve lezzetli. Dünyanın en iyi restoranlarına sahip bu anlamda Lima örnek verilebilir. Öte yandan turizme çok yakın bir yer. Yani turistlerle arada bir mesafe yok. Avrupa’da gördüğümüz o hava Peru’da yok. Herkes turist herkes ev sahibi. Bir de giyim kuşamda görülen renkler de büyüleyici diyebilirim. Bu anlamda Peru gidilmesi gereken bir destinasyondur” dedi.