MSC Seaside’ta lezzet tutkusu

2017'nin en popüler gemi destinasyonları

Last Updated on 11 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

MSC Cruises, Akdeniz coğrafyasındaki insanların bir yaşam biçimi olan lezzet tutkusunu, dünyaca ünlü şef Roy Yamaguchi’nin dokunuşlarıyla MSC Seaside gemisinde sunacak.

MSC Cruises’un bu yıl denize inecek olan ikinci gemisi MSC Seaside, 30 Kasım’da İtalya’nın Trieste limanından, Miami’ye doğru yol alacak. MSC Cruises’un bu yeni inovatif gemisinde uygulanacak “Beach Condo” konsepti sayesinde denize çok daha yakın bir Cruise deneyimi yaşanacak.

Sıcak iklime sahip coğrafyalar için özel üretilmiş olan MSC Seaside, daha fazla açık alanı, güneşlenme imkanlarının fazlalığı ve deniz üzerinde konumlanmış cam yürüyüş yolları ile dikkati üzerine çekmeyi hedefliyor. Ayrıca açık havada daha fazla zaman geçirilmesi adına, aileler için 10 kişiye kadar konaklama imkanı sunan suitleri bulunurken bazı gemilerde yer alan ve “Gemi içinde gemi” olarak adlandırılan, MSC Yacht Club konseptini de geliştirdi.

BİRBİRİNDEN FARKLI RESTORANLARIYLA HİZMET EDECEK

“Butcher’s Cut” markası ile otantik bir Amerikan et restoranına yer verilecek olan gemide Ocean Cay adıyla, deniz ürünleri restoranı da öne çıkan artılardan biri. Restoran, Amerikan tarzı deniz mahsulleri tabaklarını, Akdeniz etkileri ile sunacak.

Venchi’de ise misafirler bir camın arkasından, şeflerin çikolata ve krep atölyelerini seyrederken hakiki İtalyan dondurmasının yapılışını canlı olarak izleyebilecekler. Fransız mutfağının lezzetlerinin de sunulduğu La Boheme Bistro da, MSC Seaside’ın gastronomi dünyasına atılmış bir imzası olacak.

Restoranların yanı sıra, ilk defa bir Cruise gemisinde, açık havada yemek deneyimi iki farklı şekilde sunulacak. Çeşitli atıştırmalıklar ve pizza çeşitlerinin servis edildiği Siesta güneşlenme alanı yanındaki büfede ızgara et, taze sebze ve meyve sunulacak. Marketplace olarak adlandırılan bölümde ise daha rahat, atıştırmalık şeklinde de yemekler yenebilecek. Üstelik yürüyüş yolu çevresindeki açık alanlarda da yemek yeme şansı sunulacak.

MSC Seaside, Main restoran

OTANTİK LEZZETLERİ KEŞFEDİN

MSC Seaside’ın en seçkin yemek deneyimlerinin başında ise Roy Yamaguchi’nin Asya Market Mutfağı yer alacak. Yenilikçi Japon-Amerikan şef Roy Yamaguchi, köklerinden gelen yemek geleneklerini benzersiz şekilde bir araya getirerek, Asya Mutfağında üç ayrı yemek konsepti ile MSC Seaside’da damak çatlatan lezzetlere imza atacak.

MSC Seaside misafirlerine denizde otantik Asya lezzetleri, Akdeniz’in zengin lezzet alternatiflerinin yanı sıra, uluslararası mutfaklardan da sıra dışı yemek deneyimleri sunacak.

Şef Roy Yamaguchi işbirliği kapsamında; Pan Asya mutfağının tasarlanması, yemek tarifleri, menülerde yer alacak lezzetlerin oluşturulması, porsiyonların ayarlanması, müzik seçimi hatta basılacak menülerin düzenlenmesine kadar kapsamlı bir çalışma planlanmış.

ÜNLÜ ŞEFİN 3 RESTORANI YER ALACAK

Roy Yamaguchi’nin leziz Japon mutfağının en güzel örneklerini tasarladığı Teppanyaki Restoranı, Sushi bar ve Asya Füzyon mutfağı konseptli üç restoranı gemide yer alacak.

Asya Füzyon mutfağının menülerinde; Tofu ile hazırlanmış Miso çorbası, baharatlı-soya hardallı çıtır kaburga, çıtır ıstakoz, karides-yengeç mantısı, ıstakoz-kuşkonmazlı kızarmış pilav, yeşil fasulye-patatesli dana fileto, yengeçli pirinç noodle ve hindistan cevizi dondurmalı içi ananas sos ile doldurulmuş kek öne çıkan lezzetler arasında.

Teppanyaki restaurantı menüsünde ise; ızgara sebzeli ıstakoz, pilavlı-Vietnam usulü pirzola, Filet Mignon, mantar ve tofulu vejetaryan noodle öne çıkıyor. Sushi Bar’ın menüsünde ise; baharatlı ton balığı-karides ve pirinçli başlangıç tabağı, ahtapot, tatlı-acı sosu ile kremalı yengeç sarma sushi, salatalık-ton balığı ve avokadolu sushi diğer damak çatlatan lezzetler arasında.

Aralık 2017’de ilk misafirleri ile birlikte Miami hareketli Karayipler programına başlayacak olan MSC Seaside için erken rezervasyon fırsatını kaçırmayın!