Ulusoy: Bir gün siz de bu koltuklara geleceksiniz!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy

Last Updated on 3 Kasım 2017 by Yaşar Çelik

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) seçimine katılacak acentelerin genel kurulda oy kullanabilmesi için müracaatta bulunmaları için bugün son gün. Mevcut Başkan Başaran Ulusoy’a karşı aday olan Detur CEO’su Firuz Bağlıkaya ve Ramses Turizm’in sahibi Hasan Erdem birleşti. OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk’ın adaylığı ise devam ediyor.

Muhalafetin birleşmesinin ardından Başaran Ulusoy’dan ilk çıkış geçtiğimiz hafta sonunda Ankara’dan geldi. Ulusoy, TÜRSAB üyelerinin “Büyük Ankara Buluşması”nda yaptığı konuşmada, birliğin genel kurul sürecinden geçtiğini hatırlatarak, bazı eleştiri ve iddialara yanıt verdi. Ulusoy, camianın çoğunluğunun talebi halinde “kenarda durmayı bileceğini” söyledi.

Yaşanan gerginliklere karşın TÜRSAB’ın kavga edilecek yer olmadığını vurgulayan Ulusoy, en azından bu süreci sağduyuyla sonlandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Muhalefet için, “20 yıldır buradayım, ben yoruldum, bunlar muhalefetten yorulmadı” diyen Ulusoy, Dünya gazetesinde yer alan konuşmasına göre TÜRSAB için çalışmalarına, birçok projeye imza atmalarına rağmen sürekli olumsuz eleştirilere hedef olduklarını söyledi.

Ulusoy, “Çağrı yapıyorum, toplantılara gelin diyorum. Tankınızla, topunuzla gelin diyorum. Gelen yok ama yazmak, sokakta konuşmak var. Karalamakla elinize ne geçecek bir gün siz de bu koltuklara geleceksiniz” diye konuştu.

Üyelerine genel kurula sahip çıkma çağrısında bulunan Ulusoy, “Çekileceğim zamanı gayet iyi biliyorum ama bu camianın parçalanmasına da göz yummayacağım” ifadelerini kullandı.

TÜRSAB Genel Kurulu 2-3 Aralık’ta Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda gerçekleşecek.