Başaran Ulusoy’dan büyük seçim provası!

Last Updated on 17 Kasım 2017 by Turizm Günlüğü

Yaklaşan genel kurul seçimleri öncesi İstanbul’da düzenlediği gecede rakiplerine atıfta bulunan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Bazıları ‘Başkan yoruldu’, ‘Başkan bitti’ diyor… Benim bittiğime buradaki muhtarlar karar verir. Bu sevda biter mi?” dedi. Ulusoy,“Biz bir bölen değil, bir bilen olarak kenarda durmasını da biliriz” sözlerini de tekrarladı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) başkanlığına yeniden aday olan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 15 Kasım 2017 Çarşamba akşamı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yemekli bir toplantı gerçekleştirdi. Ulusoy’un seçim ofisinden aldığımız bilgiye göre, LCV yaptıran 720 acentenin tamamına yakını toplantıya katıldı.

Ağırlığı İstanbul’dan olmak üzere yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı gecede, salonun belli noktalarına asılan ve barkovizyon ekranından yansıtılan “Tecrübe ve İstikrarla: Birlikte Başardık, Birlikte Başaracağız” sloganın yazılı olduğu Başaran Ulusoy fotoğraflarıyla süslenen reklamlar dikkat çekti.

‘SENDEN DAHA GÜZEL’ ŞARKISI EŞLİĞİNDE SALONA GİRİŞ YAPTI

Saat 19:30’da tüm davetliler Rumeli Salonu’ndaki yerlerini alırken 20:10’da Duman grubunun ‘Kimseyi Tanımadım Ben Senden Daha Güzel’ şarkısı eşliğinde alkışlarla salona giriş yapan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, tüm masaları dolaşarak davetlilerle tek tek tokalaşıp “Hoş geldiniz” dedi. Bu arada bazı katılımcıların, “Sizi şimdiden tebrik ediyoruz, başkanlığınız hayırlı olsun” diyerek Ulusoy’a desteklerini açıkça ifade ettikleri görüldü. Öte yandan Ulusoy’un rakibi Firuz Bağlıkaya’ya yakınlığı ile bilinen bazı acente sahiplerinin de geceye katılması dikkatlerden kaçmadı.

“BENİM BİTTİĞİME BURADAKİ MUHTARLAR KARAR VERİR”

Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Başkan Ulusoy, konuşmasında kendisini sürekli olarak devlet kademelerine şikayet ettiklerinden yakınanlara, “Ben yoruldum köyüme döneceğim dedim. Evimde davet verdim. Yusuf Duru da vardı. O gün benim gitmemem için elimi öpen arkadaşıma ne yaptığımı merak ediyorum” diyerek Firuz Bağlıkaya’ya göndermede bulundu. Fıkralarla süslediği konuşmasında zaman zaman Firuz Bağlıkaya’ya yönelik sert eleştirilerde bulunan Başkan Ulusoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “TÜRSAB’ın tarihinde düşmanlık yoktur. Bazılarına cevap vermek zorunda kaldığım için sizlerden özür diliyorum. ‘Başkan yoruldu’, ‘Başkan bitti’ diyorlar… Benim bittiğime buradaki muhtarlar karar verir. ‘TÜRSAB başkanı fıkra anlatıyor’ diyorlar… Ben fıkra anlatacağım zamanı bilirim. Zaten sizler fıkralıksınız. Bu sevda biter mi?

“BİR BÖLEN OLARAK DEĞİL, BİR BİLEN OLARAK KENARDA DURMASINI DA BİLİRİZ”

Bizim millete örnek olmamız gerekiyor. Başka yolu yok. Bizi yapan değerlere sahip çıkmak zorundayız. Bu topluluk bize ‘Kavga etmeyin anlaşın, uzlaşın’ diyor. Bu topluluk Türkiye’nin mozaiğidir. Onun için bizi yıkamıyorlar. Bizi biz yapan değerlere sahip çıktığımız için genel kurula gelin bu faturaya sahip çıkın. Altına imzanızı atın. Sizler kimi seçerseniz biz onları desteklemek zorundayız. Biz bir bölen değil, bir bilen olarak kenarda durmasını da biliriz. Ben örnek olmak zorundayım. Benim başka çarem yok. Zaten sıkıntılarım var. Gelin Tükiye’nin kaderine, bu ülkenin kaynaşmasına hep beraber sahip çıkalım. Bu topluluğu gördüm. Ne diyeceğimi merak ettiğiniz için geldiniz. Ağzıma bir bant koysaydım, sizlerle konuşmadan bile anlaşırdım.

“HAYSİYET CELLATLIĞI YAPIYORLAR!”

Bu toplum cefa çekiyor, bu toplum çok cefakar. Bizim vazifemiz sıkıntılar atlattırmak. Şu toplantıyı yapmak istemiyordum ama mecbur bıraktılar. Sektör olarak çok büyük bir darboğazdan geçiyoruz. Hepimiz bundan nasibimiz alıyoruz. Birbirimizi yemeye, kavgaya, nefrete ihtiyaç var mı? Bu topluluk bunları istemiyor. Onun için buradayız ve diyoruz ki dimdik ayaktayız. Bu topluluk artık kavga istemiyor. İnternet sayfalarında haysiyet cellatlağı yapmaya gerek var mı? TÜRSAB sokaklara düşürülmeli mi? Meslek örgütünün sorunları bu salonlarda konuşulur. Genel kurula gelir konuşursunuz… Rahmetli Kemal Sunal bunları görseydi Çöpçüler Kralı filmini çevirmezdi… Çöplerden toplanan evraklarla karşımıza çıkıyorlar. Bizim alnımız açıktır. ‘Seyahat acentesi kurdurmayacağız’ diyorlar… Biz mi yanlış yapıyoruz diye Bakanlığa sorduk… ‘Rekabetin korunmasına aykrıdır’ dediler. Yeni seyahat acentası açılmasını kanunen önleyemezsiniz ancak belli kriterer getirerek zorlaştırsırsınız. ‘Aidat almayacağız’ diyorlar… Vaatlerin sonu yoktur. Benimle görev yaptın. Yolunu mu kestim, kavga mı ettik? Ben kimseyle kavga etmem ki…

“HANGİ YÜZLE MÜZE BİLETLERİ İHALESİNE GİRERSİN!”

Müze biletlerinde kotayı dolduramadık, Bakanlık 135 milyon ceza yazdı, 95’ini bilet alarak kurtardık ama 45 miyon liralık açık hala devam ediyor. Göreve talip olan arkadaş 159 mağazayı alırken bu işleri bizden öğrendi. ‘Başkan olursam müzede aldığım işleri bırakacağım’ diyor… Yanlış konuşuyor. Alır da satar da, bu doğaldır. Ama sen bütün üyelere yazı yazarak ‘TÜRSAB sizi kandırıyor, biletleri geçersizdir’ dedikten sonra buraya hangi yüzle girersin… Ufuk Yılmaz müze biletlerinin başındaydı. Bizlere ‘Çok yoruldum, artık emekli oluyorum’ dedi. Ertesi gün o arkadaşın aldığı 159 mağazanın genel müdürü oldu. Bu arkadaşımızı çaldı. Yaşadığımız olaylar öyle çok ki… İnternet sayfalarında bakmaktan hicap duyuyorum”.

ÇETİN GÜRCÜN: VAATLER KOMEDYASI

Başaran Ulusoy’dan sonar kürsüye gelen TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün de yaptığı konuşmada TÜRSAB’a aday olanların tarzını ve yaptıkları eleştirileri sert bir dille eleştirerek, “Kurumu ve kurumu yönetenleri yerden yere vurmakla bu işler olmuyor. Son bir yıldır neredeyse bu kuruma yönetici olduğumuza pişman olduk. Sizlere bu sıkıntıları verdiğimiz için özür diliyoruz. Genel kurul süreci bir vaatler komedyasına döndü. Her kim ne istemişse vaat edilmiş. İyi de bol keseden atmak kolay. Oy verenlerin itimatlarına nail olacaksanız, onlara yalan söylemeyeceksiniz. Biz gerçekler neyse onun üzerinden gideceğiz. ‘Biz gelince acente kurdurmayacağız’ denildi. Biz konuşunca lafları değiştirip ‘zorlaştıracağız’ denildi. Mevcut yasalar gereği böyle bir şey yapamazsınız. Ancak şartlar getirip zorlaştırırsınız. Biz bunları 2012’den beri yaptık. Bu vaadi veren arkadaşla o komisyonda birlikte çalışmıştık. Bunları bile bile vaat vermesine şaşırıyorum. Böyle bol keseden vaatlerle bu güzel insanların kafasını karıştırmaya ve aldatmaya gerek yok” diye konuştu.

Bilkent’li üç turizmci; Troja Mice CEO’su Yüksel Türemez İstanbul’dan, Opera Turizm CEO’su Buket Aytan Ankara’dan ve Diana Travel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Tombul’da Antalya’dan davete katıldı.