Başaran Ulusoy, İstanbul’da gövde gösterisine hazırlanıyor

Last Updated on 6 Kasım 2017 by Yaşar Çelik

TÜRSAB Başkanlığına yeniden aday olan Başaran Ulusoy, 15 Kasım’da İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bin 500 acentenin katılımıyla büyük bir toplantı yapmaya hazırlanıyor. Daha önce de kritik seçimlerden geçtiklerini, hepsinden galip çıktıklarını söyleyen Ulusoy’a destek verenler arasında Murat Ersoy da yer aldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) seçimine geri sayım sürerken başkan adayları arasındaki yarış kızışıyor. Başkan adaylarına destek verenler düzenledikleri toplantılarla bunu açıklarken, son hamle Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’dan geldi. Başaran Ulusoy’a desteğini açıklayan Ersoy, “Daha uzun yıllar sizi başkan olarak görmek istiyoruz” dedi.

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy

Atlasglobal’in Red Night İstanbul partisine katılan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, burada Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’la gövde gösterisi yaptı. Murat Ersoy, Ortaköy’deki Ruby Restoran’daki gecede yaptığı konuşmada turizm sektörünün zor bir dönemden geçtiğini savunarak Başaran Ulusoy’a seslendi: “O hepimizin başkanı, yılların başkanı… Daha uzun yıllar sizi başkan olarak görmek istiyoruz”. Ersoy’un davetiyle sahneye çıkan Ulusoy da bir teşekkür konuşması yaptı.

LİSTENİN YARISI YENİLENECEK

Gecede Turizm Günlüğü’nün sorularını yanıtlayan Başaran Ulusoy, 31 Ekim’de Ankara’da düzenledikleri acenteler buluşmasına 450 acentenin katıldığını belirtti. 15 Kasım’da İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda büyük acenteler buluşması gerçekleştireceklerini ifade eden Ulusoy, bin 500 acentenin katılımını beklediklerini kaydetti. Bu buluşmada önemli açıklamalar yapacağını ifade eden Ulusoy, seçime yüzde 50 yenilenmiş listeyle gireceklerini söyleyerek Çetin Gürcün, Davut Günaydın ve Numan Olcar’la yeni dönemde de birlikte çalışacaklarını vurguladı. Şu anki yönetimden övgüyle bahseden Ulusoy, yönetime girecek diğer isimleri vermekten kaçındı.

DAHA ÖNCE DE KRİTİK SEÇİMLER OLDU

Ulusoy, daha önce de böyle ‘kritik’ seçimler yaşadıklarını anımsatarak, hepsinden acentelerin desteği ile galip çıktıklarını söyledi. “Aslında seçimlerin iki yılda bir yapılması TÜRSAB’ı çok yoruyor” diyen Ulusoy, seçim kaybedenlerin bir daha seçime girmesini etik bulmadığını da kaydetti. Bugüne kadar en fazla oyu son seçimde aldığını ekleyen Ulusoy, “Katılımcı sayısı arttıkça benim oyum artıyor” diye konuştu.

TURİZM ŞURASI ÇOK BAŞARILI GEÇTİ

Ankara’da 1-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 3. Turizm Şurası’na da değinen Başaran Ulusoy, çok başarılı geçtiğini, alınan kararların yakında açıklanacağını ifade ederek sektörün rahatlayacağını savundu. Şura’da TÜRSAB’ın 12 madde sunduğunu ve bu maddelerin kabul gördüğünü söyleyen Ulusoy, açıklanacak sonuç bildirgesinde bu maddelerin yer alacağını kaydetti. Ulusoy, Şura’da tüm komisyonlarda ikişer kişi TÜRSAB üyesi olduğunu da sözlerine ekledi.

YÜKSEL TÜREMEZ YENİ LİSTEDE YARIŞACAK

Atlasglobal’in gecesinde biraraya gelen acenteciler, bol bol TÜRSAB seçimine ilişkin yorum yaptı, tahminde bulundu. Geceye Başaran Ulusoy’un yaninda katılan Troja Mice sahibi Yüksel Türemez’in de listeye girecek yeni isimler arasında olması bekleniyor.