Erdoğan Zümrütoğlu’dan gerilim temalı kişisel sergi

Last Updated on 23 Kasım 2017 by Turizm Günlüğü

Pilevneli, Erdoğan Zümrütoğlu’nun son dönem işlerinden oluşan “Kutsal Pazarlık” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Zümrütoğlu’nun büyük, orta ve küçük ölçekli tuvallerinden oluşan ve gerilim temasıyla dikkat çeken sergi 30 Kasım – 13 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Sergiye Colombia Üniversitesinde ders veren ve Los Angeles’ta bulunan ACE Galeri’nin Sergiler Direktörü olan Drew Hammond’ın sanatçı hakkında kaleme aldığı metnin bulunduğu aynı adlı bir kitap eşlik edecek.

ESERLERİNDE GERİLİM TEMASI HAKİM

Doğduğu, çalıştığı ve yaşadığı ülkenin içinde bulunduğu kendine özgü ve tarihsel koşulları resimlerine yansıtan Zümrütoğlu, işlerinde; küreselleşmiş modernite olgusuna karşı doğal bir refleks geliştiriyor. Uluslararası bu dalgaya karşı ortaya çıkan bu dürtü, Zümrütoğlu’nun işlerinde ön plana çıkan gerilimin bir başka boyutu. Bu gerilimi, mevcut hukuksal ve yönetimsel gerçeklerinin empoze ettiği kısıtlamalar ve ülkenin sahip olduğu laik değerler arasındaki gerilim olarak da tanımlamak mümkün.