Hikmet Çetinkaya’nın gelincik tutkusu “Unutma” sergisinde

Ünlü Ressam Hikmet Çetinkaya

Last Updated on 2 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Arp Gallery, dünyaca ünlü ressam Hikmet Çetinkaya’nın kişisel sergisi “Unutma” için bir kez daha kapılarını açtı.

Hilton İstanbul Bosphorus’da yer alan Arp Gallery, 1-20 Aralık tarihleri arasında “Unutma” adlı resim sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

41 yıllık sanat hayatı boyunca, Avrupa ve Amerika’nın önemli şehirlerinde katıldığı solo ve karma sergiler, sempozyumlar ve projelerle Türkiye’nin adını okyanus ötesine duyuran Çetinkaya, sergisinin açılış gününe özel düzenlenen kokteylde sanatseverlerin beğenisini topladı.

Art Gallery’den Pınar Kanber, Ressam Hikmet Çetinkaya, Arp Gallery’den Yuliya Ergene ve Hilton İstanbul Bosphorus Halkla İlişkiler Müdürü Esin Aksu

Sanat hayatının uzun yıllarını gelinciklere atfeden Çetinkaya, Unutma’da yine gelinciklere olan tutkusunu resmediyor.

“BENİM GELİNCİĞE BORCUM VAR”

Yaşantısında gelinciklerle ilgili olumlu / olumsuz bir anısının olmadığını dile getiren sanatçı gelinciğe olan tutkusunu ise şu sözlerle ifade etti: “Gelincik insan ömrü gibidir. Dünü vardır yaşamıştır, bugünü vardır yaşıyordur ama yarını belli değildir; yarını yoktur. Her şey bugün içinde bulunduğumuz an’dır. Nefes almanın, bir şeyi yiyebilmenin, görebilmenin, huzurlu bir uykudan sonra heyecanla uyanabilmenin keyfini yaşamalıyız. Çünkü yarın tüm bunlar olmayabilir. Bu sonlar gelmeden yaşamımızdaki zenginliklerin farkına varalım. Gelincik değer bilmektir, kadir, kıymet bilmektir, unutmamaktır, sevmektir, hatırlamaktır, gelincik yürek saflığı, temizliğidir, güzel görmektir. Benim gelinciğe borcum var.”