Yılbaşı tatiline hazır mısınız? İşte en popüler tur paketleri

Last Updated on 11 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Yeni yıla kalabalık şehirlerin gürültüsünden uzakta, otantik bir atmosferde veya farklı heyecanlarla girmek isteyenler için pek çok tur paketi var. Turizmciler üç günlük yılbaşı tatili için ‘kararınızı son dakikaya bırakmayın’ çağrısı yapıyor. Yurtdışında aynı gecede iki kez yılbaşına girilebilecek Lapland turu, yurtiçinde de Kars turu öne çıkıyor.

2018 tatille başlıyor. 1 Ocak Pazartesi gününe denk geldiği için 30 ve 31 Aralık 2017 Cumartesi ve Pazar günleri de eklendiğinde yılbaşı tatili üç güne çıkıyor.

Yılbaşı için hala plan yapmamışsanız önünüzde çok seçenek var. Yurtiçinde bir kültür turu mu yapmak, yoksa yurtdışında pek çok ülkeyi tek seferde mi görmek istersiniz? Avrupa şehirlerinde yavaş seyreden bir nehir gemisinde olmaya ne dersiniz?

Yılbaşı turları için rezervasyon almaya aylar öncesinden başlayan seyahat acenteleri ilginin her geçen gün artmasını bekliyorlar. Haftalık ekonomi dergisi Para’da yer alan habere göre bu yılbaşı, yurtiçinde Kars ve Mardin, yurtdışında da klasik Avrupa şehir turlarının yanı sıra Beyrut öne çıkarken farklı ve gürültüsüz dinlenmiş bir tur isteyenlere nehir turları öneriliyor.

Benelüks & Paris turu çok ilgi görürken, artık her yılbaşı için klasik olmuş Viyana Filarmoni Orkestrası’nın her yıl düzenlediği ünlü geleneksel konser turu ve Ren geyiklerinin çektiği kızaklarla eşsiz manzaralar eşliğinde bir yolculuk sunan Lapland turu öne çıkıyor.

COŞKULU KUTLAMALAR İÇİN TAVSİYELER

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, yurtdışı turlarında yakın rotalar tercih edenler için kültürüyle cezbeden komşu ülke Bulgaristan ya da Bükreş; yılbaşını kayak tatili ile süslemek isteyenler için Bansko; yeni yılı Avrupa’da karşılamak isteyenler için Orta Avrupa Turları, İtalya, Lviv, Malta, Roma, Floransa, Kiev, Amsterdam ve Budva turlarının tatil severlerin yılbaşını coşkuyla kutlayabilecekleri rotalar arasında yer aldığını söylüyor.

Figen Erkan

Erkan, Avrupa’nın yanı sıra Körfez ülkelerinde de yılbaşı kutlamalarının epey coşkulu geçtiğini vurgulayarak, “Körfez’de tavsiye ettiğimiz turlar ise başta ihtişamın ülkesi Dubai olmak üzere, kadim kültürüyle insanları kendine hayran bırakan Beyrut ve Fas da ön plana çıkıyor. Asya da ise Bangkok ve Phuket, yeni bir yıla egzotik bir başlangıç yapmak isteyenler için uygun” diyor.

Yılbaşı tatilinin üç gün olması nedeniyle yüksek talep beklediklerini aktaran Erkan, özellikle yurtdışı turlarında kısa programlara, yurtiçinde ise kayak merkezleri ve termallere talebin çok yüksek olacağını düşündüklerini kaydediyor.

OTELLERDE YÜZDE 50 İNDİRİM

“Tatilcilere yılbaşı seyahatlerini planlamayı son ana bırakmamalarını tavsiye ediyoruz” çağrısı yapan Erkan, yılbaşını ülkemizde geçirmek isteyenler için turlar kadar ilgi çekici oteller hakkında da bilgi vermek istiyor. Erkan, “Kış erken rezervasyonu kampanyamız nedeniyle önerdiğimiz otellerde yüzde 50’ye varan indirimler var. Kayak, termal ve doğa alanında Türkiye’nin kendi alanında en iddialı ve lüks otellerini kapsayan bu erken rezervasyon olanağından yararlanabilmek için son gün 27 Kasım” diyor.

BENELÜKS&PARİS GÖZDE

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, yılbaşını farklı bir şehirde kutlamak isteyenler için iki-üç veya dört gecelik tur programları hazırladıklarını anlatıyor. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı için uygun fiyatlı paketleri olduğunu aktaran Onaran, “Pek çok ülkeyi tek seferde görme fırsatı sunan Benelüks & Paris promosyon turlarına ilginin yüksek olduğunu görüyoruz” diyor. Onaran, Balkan coğrafyasını tarihi ve kültürü ile keşfedebilecek bol alternatifli turları da olduğunu söyleyerek şöyle devam ediyor: “Ljubljana, Belgrad, Zagreb, Saraybosna gibi tek şehirli turlarımız da mevcut. Yine Romanya, Bulgaristan ile Kavala ve Selanik otobüslü turlarımız, Bansko gibi özel kayak turlarımız da görkemli atmosferde yılbaşını coşkuyla karşılamak isteyenlere önerdiğimiz seçenekler arasında.”

Yılbaşında yaklaşık 4 bin 500 tatilcinin programını organize etmeyi amaçladıklarını belirten Onaran, yeni yılın ilk dakikalarını unutulmaz kılmak isteyen tatilseverler için, Dubai, Beyrut, Sicilya, Londra gibi tarihi ve kültürel kimliğinin yanı sıra alışveriş, eğlence anlayışı ile öne çıkan şehirlere de turlar düzenlediklerini kaydediyor. Onaran, 2018’i farklı bir heyecanla karşılamak isteyenler için ise Küba, Tayland ve Amerika gibi uzak coğrafyalar paket tur programları arasında yer aldığını kaydediyor. Onaran, yine kısıtlı sayıda kontenjanı olan Viyana Filarmoni Yılbaşı Özel Konseri paketlerinin de de geçen yıl olduğu gibi ilgi gördüğünü vurguluyor.

Ali Onaran, “Kuzey ışıkları ile adını duyuran büyülü Laponya, Lyon, Avignon, Arles, Tournon gibi etkileyici Güney Fransa şehirlerini içine alan paket turlarımız yılbaşını farklı bir atmosferde karşılamak isteyen misafirlerimize tavsiye ettiğimiz yerler arasında” diye konuşuyor.

Koray Küçükyılmaz

KAYAK İÇİN KAR KALINLIĞINA BAKILACAK

Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz da, yılbaşı tatilinin üç gün sürecek olmasının turlara ilgiyi artıracağını ancak tatilcilerin karar vermek için şu aşamada acele etmediğini belirtiyor. Küçükyılmaz, “Örneğin Antalya’yı tercih edecekler, otellerin konser ve parti gibi organizasyonlarını açıklamalarını bekliyor. Kayak tatili yapmak isteyenler de, kar kalınlıklarına göre gidecekleri merkeze karar verecek. Dolayısıyla bu turlar talebe göre şekillenecek” diyor.

Yurtdışı turlarında son dönemlerde tek şehirli kısa paket programlara gösterilen ilginin yılbaşı turlarında üst seviyeye çıktığını anlatan Küçükyılmaz, Roma, Amsterdam, Paris, Prag, Belgrad, Barcelona gibi şehirlerin, Türk tatilcilerden büyük talep gördüğünü ifade ediyor. Küçükyılmaz, “Yılbaşı tatilini yıllık izinleriyle birleştirip uzatanlar ise, Orta Avrupa, Benelüks ve İtalya turlarına katılarak birden fazla şehir veya ülke görmeyi tercih ediyor” diye konuşuyor.

Yılbaşında en az 2 bin kişiye ulaşmak isteyen Tatilsepeti.com üzerinden satın alınan bazı turlarda yılbaşı eğlenceleri olduğunu söyleyen Küçükyılmaz, örneğin Bükreş & Transilvanya turunda, dileyen misafirlerin ekstra ücret ödeyerek yılbaşı partisine katılabildiklerini vurguluyor.

LAPLAND: AYNI GECEDE İKİ KEZ YILBAŞI

Yurt dışı turlarda uzman olan Gazella Turizm’in Genel Müdürü Velit Gazel, aynı turda iki farklı ülkede iki farklı yılbaşı kutlanabilecek Lapland, özel konsiyerj hizmeti sundukları Paris, renkli ve coşkulu Küba, Ortadoğu’nun en eğlenceli şehirlerinden Beyrut ve Fas turları olduğunu açıklıyor. Gazel şunları anlatıyor:

“Yılbaşı için en çok ilgi gören turumuz Lapland. İstanbul’dan direkt olarak Kemi-Finlandiya’ya özel charter uçuşu ile misafirlerimizi bambaşka bir dünyaya götüreceğiz. Kemi’ye 25 dakikalık uzaklıkta bulunan ve konaklamamızı yapacağımız şehir olan Tornio’da, yılbaşını kutlamanın çok özel bir durumu var. Tornio’nun hem Finlandiya hem de İsveç’e sınırı var. Otelimiz Finlandiya tarafında, üç dakikalık yürüyüş ile İsveç kısmına geçiliyor. Yılbaşı gecesi her iki belediye, şehir meydanına parti yeri kuruyor. Yılbaşına önce Finlandiya’da giriliyor her iki ülke arasında bir saat fark var. Ardından üç dakika yürüyüş ile İsveç’e geçip aynı gece ikinci yılbaşına girilmiş olacak. Husky’lerin ve Ren geyiklerinin çektikleri kızaklar, Noel Baba’nın resmi evini ziyaret, dünyanın en muhteşem doğa olaylarından birisi Kuzey Işıkları, karla kaplı şehirler ile masalsı bir gezi misafirleri bekliyor.”

NEHİR GEMİLERİNDE YILBAŞI

Son dönemde moda olan nehir gemileri turlarının bu yılbaşında da çok rağbet gördüğünü açıklayan Cruisera Genel Müdürü Hamza Şahin ise, “Yılbaşı için farklı ve gürültüsüz bir tur isteyenler için nehir turlarımızın programı tam biçilmiş kaftan” yorumunu yapıyor.
Üç gemi ile yılbaşı turu düzenlediklerini ifade eden Şahin, Romantık Ren’de yeni yıl ve Viyana ve Budapeşte ağırlıklı Tuna Nehir Turları organize ettiklerini kaydediyor. Her üç gemi programının yedi gecelik olduğunu anlatan Şahin, şöyle konuşuyor: “Açık denizin çalkantılı halinden çekinenler nehirlerin sakin akan suları üzerinde Avrupa’nın önemli şehirlerinde tarih, kültür ve yaşamın keyfini çıkarabilir. Nehir gemilerinde iç kabin yok, tüm kabinlerin hepsi geniş pencereli ve dışarıya bakıyor. Sarsıntı olmaz. Şehirlerin dokusundan uzaklaşmadan seyahat ediliyor. Şehir hayatına yakın ama sakin ve huzurlu bir gezi yapmak mümkün. Restoranlarında servis edilen yemekler dev gemilere göre daha butik ve özel lezzetler. Öte yandan bizim yaptığımız turlarda bahşişler ve seyahat sigortası gibi ekstra ücretler fiyata dahil. Misafirlerin ekstra ücret ödemelerine gerek yok, ceplerinden sürpriz paralara çıkmaz. Hatta bazı turlarımızı herşey dahil fiyatla yapıyoruz. Belki tur fiyatları deniz gemilerine göre yüksektir ama ekstra ücretler hesaplandığı zaman yüksek olmadığı anlaşılacaktır.”

Kars
KARS’TA KAR ve ÇILDIR GÖLÜNDE KIZAK

Antonina Turizm Genel Koordinatörü Sibel Tuna da, bu yıl en çok satan yeni yıl turlarının Beyrut olduğunu ifade ediyor. Napoli ve Amalfi sahillerinin ikinci sırada, Sicilya’nın ise üçüncü sırada olduğunu kaydeden Tuna, yurtiçinde Kars turunun çok rağbet gördüğünün altını çiziyor.

Sibel Tuna

Sibel Tuna, Kars’ta yılbaşı turunu şöyle anlatıyor:

“Mevsim, Çıldır Gölü’nde kızağa binme, beyazlar altında kristal gibi Kars havasını ciğerlerimize çekme, Kars kaşarı tatma mevsimi. Kars’ta bizi tarihin sayfalarından hayata göz kırpan ve doğanın koynunda yeşeren onlarca durak bekliyor. Kars Kalesi, On iki Havari Kilisesi, Namık Kemal’in evi, Ani Harabeleri, Arpaçayı, katedral ve kiliseleri ziyaret ettikten sonra, eğlenceli anların çağrısına kulak vererek Çıldır Gölü’ne yola koyuluyoruz. Dilersek buz tutmuş gölün güzelliğini seyre dalıyor, dilersek de göl üzerinde kızakla turluyoruz. Turumuz sonunda, otelimizde bizi bekleyen gerçek şenliğe katılıyor ve yılbaşı kutlamaları ile yeni yıla “Kars’tan Merhaba” diyoruz. Kars Kaz Evi’nde Kafkas Oyunları, aşıklar Atışması, nice sürprizlerle Kaz eti ziyafeti ile Yıbaşı Gala yemeği ve eğlencesi programımız var. Ve elbette dönüş yolunda Sarıkamış Şehitler Anıtı’nı ve Kars Müzesi’ni ziyaret etmeyi de unutmuyoruz. Yeni yıla kalabalık şehirlerin gürültüsünden uzakta, otantik bir atmosferde girmek ve bu ayrıcalıklı şehri keyifle adımlamak için ideal bir programımız var.” (Para dergisi)