Mehmet İşler: THY İzmir’i hub ilan etsin, direkt uçuşlar koyulsun!

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler

Last Updated on 2 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

İzmir’in THY’nin hub’ı olmasını ve direkt seferler koymasını isteyen Egeli turizmciler, siyasetçileri ve yerel yöneticileri harekete geçmeye ve seslerini yükseltmeye çağırdı.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “İzmir gibi üç saatlik sürede 54 ülkeye ulaşabilecek mesafedeki bir şehir direkt uçuş avantajından ve destekleyici uygulamalardan neden mahrum bırakılıyor?” diye sordu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “THY İzmir’i mutlaka gündemine almalı” dedi.

HUB İLE ŞEHİR, STOPOVER İLE SEKTÖR TEŞVİK EDİLİYOR

Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanlarını hub ilan ederek uçan Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul bağlantılı uzun uçuşlarda “stopover” (mola) uygulamasıyla konaklama sektörünü de desteklediğini anlatan İşler, şu bilgileri verdi: “THY bu uygulamayı ilk kez İstanbul’da yaptı. Uzak ülkelerden aktarmalı uçuşlarla geldikleri İstanbul’da uçak değiştiren yolcuları şehirde kalmaya ve bir – iki gece de olsa ücretsiz konaklamaya teşvik ediyor. Ekonomi sınıfı yolcuları dört yıldızlı otelde bir gece, business sınıfı yolcuları iki gece beş yıldızlı otelde ağırlamayı teklif ediyor, ‘Konaklama bedelini ben ödeyeyim’ diyor. Böylelikle konaklama sektörünü ve şehrin ekonomisini desteklemiş oluyor. Hub (aktarma merkezi) ilan ederek şehri, stopover uygulamasıyla da sektörü teşvik ediyor.”

SESİMİZİ DUYMUYORLAR MI?

Destekleme uygulamalarının İzmir’de yapılmadığını, İzmir’in bu imkanlardan yararlandırılmadığını belirten İşler, “Yıllardan beri ‘THY İzmir’i hub ilan etsin, direkt uçuşlar istiyoruz’ diyoruz. Bizim sesimizi siyasetçiler, yerel yöneticiler duymuyor mu? diye sordu.

YETKİLİLER NE YAPIYOR?

Başbakan ve ana muhalefet partisi liderinin İzmir’den milletvekili olduğunu hatırlatan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok sayıda milletvekilimiz var. Bu konuda siyasetçiler, yerel yöneticiler ne yapıyor? Bu teşvik uygulamaları neden İzmir’de yapılmıyor? Üç saatlik sürede 54 ülkeye ulaşabilecek mesafedeki İzmir direkt uçuş avantajından ve destekleyici uygulamalardan neden mahrum bırakılıyor? İzmir turizmin her geçen gün kaybediyor ve geriye gidiyor. Sektör olarak bizim iyi olmamız hiçbir şeyi değiştirmiyor. Bu atalet niye? Burada siyasetçilerin ve yerel yöneticilerin çalışmasını istiyoruz, harekete geçmeye ve seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.”

DİREKT UÇUŞ OLMADIĞI İÇİN AVANTAJIMIZI KAYBEDİYORUZ

İlkleri bulan, ortaya çıkaran İzmir’in direkt uçuşlar olmadığı için avantajlarını kaybettiğini söyleyen Mehmet İşler, “Direkt uçuşlar olmadığı için kongre turizmi şansımızı İstanbul’a kaptırdık, şimdi sağlık turizmindeki avantajlarımızı da kaybediyoruz” dedi.

İZMİR PİŞİRİYOR İSTANBUL YİYOR

İşler, “İzmir uyuyor mu, İzmir bu kadar aciz mi? Hani İzmir İstanbul’la yarışacaktı? Direkt uçuşların olmadığı yerde iş adamı nasıl bağlantı kuracak? Biz turisti İstanbul üzerinden mi getirelim? Biz pişiriyoruz, İstanbul yiyor. Bu İzmir’e yapılan bir haksızlıktır. İzmir’e direkt uçuşlar istiyoruz” diye ekledi.

ANKARA HUB İLE DÜNYAYA BAĞLANDI, İZMİR ÖKSÜZ KALDI

Ankara’yı hub ilan eden THY’nin, Berlin, Frankfurt, Viyana ve Paris’e direkt uçuşlar başlatma kararı aldığını belirten Mehmet İşler, yakında Ankara’dan Düsseldorf ile Amsterdam’a da direkt seferler başlatılacağını söyledi. Bütün bu şehirlere yaz-kış direkt uçacağını duyuran THY’nin Ankara’yı bir hub olarak dünyaya bağlamaya çalıştığını anlatan İşler, “Bürokrasinin şehri Ankara’ya direkt uçuşlar konulurken İzmir bu konuda yine sahipsiz, yine öksüz bırakılıyor” görüşünü dile getirdi.