Atlasglobal’e, ‘4 Yıldızlı Havayolu’ ödülü

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Skytrax CEO’su Edward Plaisted’ten sertifikasını aldı.

Last Updated on 5 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Atlasglobal, dünyanın en saygın havacılık araştırma şirketi Skytrax’in verdiği ‘4 Yıldızlı Havayolu’ ödülüne layık görüldü.

Atlasglobal, Skytrax’tan Online Rezervasyon Kolaylığı, Koltuk Konfigürasyonu, Uçak İçi İkramları ve Ürünleri, Servis Sistemi gibi pek çok konu başlığında tam not aldı.

İstanbul’da Raffles Otel’de düzenlenen basın toplantısı ve ödül töreninde Skytrax CEO’su Edward Plaisted, Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’a sertifikasını verdi.

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantı da 2017 yılına ilişkin değerlendirme de yapıldı.

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy

“BİZDEN DAHA İYİ SADECE 10 HAVAYOLU VAR”

Dünyada yaklaşık 400 ticari havayolu bulunduğunu ve bu havayollarının 10 tanesinin beş yıldızlı olduğunu kaydeden Ersoy, “41 adet 4 yıldızlı havayolu şirketi var ve biz bunlardan biriyiz. Bu şu demek oluyor; dünyada bizden daha iyi sadece 10 havayolu var. Türkiye’nin dört yıldızlı havayoluyuz” ifadelerini kullandı.

“BİZİ RAKİPLERİMİZDEN AYIRAN EN TEMEL ÖZELLİK HİZMET ANLAYIŞIMIZ”

Atlasglobal olarak müşteri deneyimi ve beklentileri konusunda sürekli gelişme kaydediyoruz diyen Ersoy, “Bu süreç boyunca Skytrax, iç ve dış uçuşlarımızda ürün ve hizmetlerimizi yakından takip etti. Bizi rakiplerimizden ayıran en temel özelliğimiz, misafirlerimize sunduğumuz ayrıcalıklı hizmet anlayışımızdır. Türkiye’nin 4 yıldızlı havayolu olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu alandaki standartlarda en iyisi olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İSTANBUL’DAN 40’DAN FAZLA NOKTAYA UÇUŞ YAPILDI

Atlasglobal’in 2015’de global bir havayolu olarak yeniden yapılandıktan sonra çok yol katettiğini belirten Ersoy, şu anda kapasitelerinin yüzde 30’u iç hat ve yüzde 70’i dış hat olmak üzere İstanbul’dan toplam 40’dan fazla noktaya uçuş yapıldığını söyledi.

BAŞARILARIMIZIN DEVAMLILIĞINI SAĞLAYACAĞIZ

Skytrax tarafından “4 Yıldızlı Havayolu şirketi sertifikası ile ödüllendirilmekten onur duyduklarını belirten Ersoy, “Yer hizmetlerimizden kabin ekiplerimize kadar hepimiz Atlasglobal markasını en üst seviyelere taşımak için çalışıyoruz. Biz “yolcusunu en çok seven” ve “yolcularımızın da en çok sevdiği” havayoluyuz. Bu özelliğimizi sürdürmek için yolcularımıza sunduğumuz ürün ve hizmetleri her zaman bir üst seviyeye çıkararak yolumuza devam ediyoruz. Küresel tarifeli pazarlara açıldığımız 3 yıl içinde ve ilk denetimimizde bu kadar önemli bir ödüle layık görülmek, uluslararası hava sahalarında ülkemizin konukseverliğini temsil etmek, bunun devamlılığını sağlamak aynı zamanda büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir” dedi.

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ve Skytrax CEO’su Edward Plaisted

OLMASI GEREKEN BUSİNESS KOLTUĞUNU SUNAN TEK HAVAYOLU

Ersoy, konuşmasının devamında Skytrax Raporunda da yer alan; kabin ekibinin iç ve dış tüm seferlerdeki hizmet sunumlarında fonksiyonellik ve yeterlilik açısından iyi bir performans sergilediğini vurguladı.

Business kabininde 100 cm koltuk aralığı ve 2×2 koltuk konfigürasyonu özelliğine dikkat çeken Ersoy, “Türkiye’de gerçek anlamıyla, olması gerektiği gibi Business koltuğu sunan tek havayolu, Atlasglobal de” dedi.

3 DİLDE WEB CHAT HİZMETİ

Ödenen ücretin karşılığında en iyi ürün ve hizmet sunma hedefiyle hareket eden Atlasglobal, yolcularına daha fazla yardımcı olmak için Türkiye’de ilk web chat hizmetini (Türkçe, İngilizce ve Rusça) sunana havayolu oldu.

YEMEK KALİTESİ YÜKSEK

Atlasglobal’in ikram standartları, ürün ve sunum hizmeti olarak iyi bir performans gösterdiği belirtilen Skytrax Raporunda yemek kalitesinin de iyi olduğu kayıtlara geçti.

Her 10 günde menülerin değiştiğini ve bütün ikramların ücretsiz olduğunu söyleyen Ersoy, yolculara kendilerine özel lezzetler sunulduğunu da ifade etti. Şık sunumlarıyla Business kabinde üç tercihli yemek, Economy kabininde ise iki tercihli ana yemek imkanının olduğundan bahsetti.

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda basın mensubunun katıldığı ödül töreninde katılımcılar Atlasglobal’in uçak içinde sunulan menülerini de tatma fırsatı buldu.

“MÜKEMMELLİĞE GİDEN YOLDA YANIMIZDA OLANLARA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Toplantı sonunda bu başarının tek başına elde edilmediğini belirten Ersoy, konuşmasını şöyle bitirdi: “Mükemmelliğe giden yolda birlikte ilerlediğimiz başta Sancak Catering ve Çelebi Handling olmak üzere tüm paydaşlarımızın bu başarıda katkısı büyüktür. Kendilerine işbirlikleri ve çabalarından dolayı Atlasglobal ailesi olarak teşekkür ederiz.”