Gökçeada’nın maden zaferi

Gökçeada maden ocağı

Last Updated on 15 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Türkiye’nin sakin şehri (Cittaslow) Gökçeada, altın madeni tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. Merih Madencilik tarafından geri çekilen ÇED başvurusu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylandı. Gökçeada, kararın onaylanmasıyla rahat bir nefes aldı.

Bir süredir altın madeni tehlikesi altında olan Türkiye’nin organik adası Gökçeada yetkilileri, projenin iptal edilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunmuştu.

Geçenlerde Turizm Günlüğü’ne konuşan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Türkiye’nin organik adası Gökçeada’da yapılması planlanan bu projeye olumsuz bakıyorum. Bu durum adanın ekosistemini, turizmini ve halkın sağlığını kötü etkileyecektir” yorumunu yapmıştı.

Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Merih Madencilik Şirketi’nin altın ve gümüş madeni arama başvurusu hakkında bir açıklama yaparak ÇED sürecinin iptal edildiğini duyurdu.

Bunun üzerine Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve Gökçeada Gönüllüleri Derneği, kendilerine destek veren tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür ettiklerini söyleyerek kamuoyu gücü sayesinde Gökçeada’nın geleceğinin kurtulduğunu belirtti.

Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce yapılan açıklama şöyle: “Merih Madencilik tarafından 14.12.2017 tarihinde e-ÇED sistemi üzerinden proje iptal talebinde bulunulmuş olup, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce aynı tarihte iptal talebi uygun görülmüş ve ÇED süreci iptal edilmiştir.”