Bayındır: 2018 turizm tanıtım planları bir an önce başlamalı!

Last Updated on 22 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Turizm sektörünün çok zor bir dönemden geçtiğini belirten TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Türkiye’nin mutlaka Hindistan, Çin ve diğer Uzakdoğu ülkelerine açılması gerektiğine dikkat çekerek  “Bir an önce tanıtımlara başlamamız lazım” dedi.

Turizm sektörü, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un ifadesiyle 2017’yi toparlanarak bitirse de Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı 2014 rakamlarına ulaşamadı.

Cumhuriyet Gazetesinin haberine göre sektörün sorunlarını ve geleceğini konuşan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Türkiye’nin Ekim 2017 otel doluluklarının, 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 22.9 artarak yüzde 64.2’ye çıktığını söyledi.

Bu artışın iyi tahlil edilmesi gerektiğini ifade eden Timur Bayındır, “Bunun fiyatlara yansımasını da net bir şekilde görüyoruz. 2017’nin 10 ayında oda fiyatlarında en büyük kaybı yaşayan ülke yüzde 13.1 düşüş ve 68.9 Avro ile Türkiye oldu. Elimizdeki müşteriyi de kaybetmeden fiyatlarımızı nasıl yükselişe geçirebiliriz sorunu üzerinde düşünmeliyiz” dedi.

FİYATLARI YÜKSELTMELİYİZ

Turist sayısından çok fiyatların yükselmesinin önemine dikkat çeken Bayındır, turizmcilerin fiyat konusunda daha ısrarcı olması ve yeni yılda bu konu üzerine çalışılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca İstanbul’da konaklama fiyatlarının yükselmesinin kongre turizmiyle sağlanabileceğini kaydetti.

BİR AN ÖNCE TANITIMLAR BAŞLAMALI

Yeni yıla girmemize çok az kala 2017 turist sayısında düzelmeler olduğunu belirten Bayındır, 2018’de herhangi bir olumsuzluk olmazsa bu yükselişin devam edeceğini söyledi. Ancak beklentilerin yüksek tutulmaması gerektiğinin de altını çizen Bayırdır, 2018 turizm tanıtım planlarının bir an önce başlaması gerektiği vurguladı.

“TEK PAZAR RİSKLİ ÜLKELERİ ÇEŞİTLENDİRMEK LAZIM”

Türkiye’nin çok önemli bir iç turizm potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Timur Bayındır, “Yerli turiste değer verilip buna uygun uygulamaların gerçekleştirilmesi gerek” ifadelerini kullandı.

Pazar konusuna da vurgu yapan Bayındır, “Ne kadar çok ülkeye, ne kadar çok kıtaya, ne kadar çok insana yayabilirsek dalgalanmalardan olumsuz etkilenmemiz o kadar az olur. Bu nedenle Türkiye’nin mutlaka Hindistan, Çin ve diğer Uzakdoğu ülkelerine açılması lazım. Ne yapıp edip Çinli turist sayısını 1 milyona çıkarmamız lazım” dedi.