Destination Options’tan Türk MICE acentelerine Makedonya tanıtım gezisi

Last Updated on 16 Kasım 2018 by Turizm Günlüğü

Makedonya, Fransa, İtalya, Türkiye, Ürdün ve Fas olmak üzere 6 ülkede lokal tur operatörlüğü yapan Destination Options, 15-17 Aralık 2017 tarihleri arasında Türkiye’deki MICE acentelerine Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Fam Trip düzenledi.

Destination Options Kurucu Ortağı Ece Delen ve Destination Options Yönetici Ortağı Ramazan Kaya

İncoming tur operatörlüğünde yıllarca yapılan çalışmaların, tecrübelerin sonucu olarak 2009 yılında önce İtalya sonrasında Fransa, Makedonya ve tüm Balkan destinasyonları ile Fas, Ürdün ve Türkiye’de kurulmuş olan Destination Options, sadece seyahat acentelerine hizmet veren tüm ofisleriyle lisanslı turizm belgesine sahip olan, incoming ve lokal tur operatörü.

Otel rezervasyonları, şirket organizasyonları, MICE, yıllık konaklama kontraları, transfer hizmetleri, kişiye özel seyahat planlaması, konsept turlar: maç turu, sanat turu, tarihi geziler, inanç turları, sağlık turları, günübirlik turlar, uçaklı kesin hareketli turlar, uçaksız günübirlik turlar, rehberlik turları ile seyahat acentelerinin müşteri profiline yönelik otel ihtiyaçlarını giderebilmek adına bütçeli ve lüks kalitede oteller sunan nadir tur operatörlerinden biri olan Destination Options, oldukça zengin bir kültüre sahip olan Makedonya’yı tanıtmak için Türkiye’deki MICE acentelerine yönelik Fam Trip düzenleyerek kongre, konaklama ve gastronomi alanında tanıtım gerçekleştirdi.

Üsküp Park Hotel’de sunum sonrası toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

“MAKEDONYA, BALKANLARIN EN EKONOMİK DESTİNASYONUDUR”

Makedonya ile ilgili Türk MICE acentelerine Üsküp Park Hotel’de bir sunum yapan Destination Options Kurucu Ortağı Ece Delen, şunları söyledi: “Makedonya, Fransa, İtalya, Türkiye, Ürdün ve Fas olmak üzere 6 ülkede lokal tur operatörlüğü yapıyoruz. İki senede bir destinasyonumuza yönelik Fam Trip düzenliyoruz. Bu sene Makedonya’yı seçtik. Çünkü Balkanlarda en önemli destinasyonlardan birisi olmasına rağmen Makedonya ülkemizde maalesef unutulmuş bir yer. Makedonya’nın Balkanlarda toplamda sekiz ülkeyi temsilen sunduğu değer, kültür ve güzellikleri var. Muhafazakâr kesime, kültürel açıdan gelen kesime, eğlenmek ve gezmek isteyene, tarih görmek isteyene sunulacak çok çeşitli zenginlikler mevcut. Ülkemizde Balkanlar denilince akla ilk Saraybosna ve Belgrad geliyor. Makedonya’daki Ohrid, biraz Avrupa’yı andırır. Üsküp ise Balkanlardaki en büyük ve işlek şehirlerden birisidir. Türkiye’den Üsküp’e THY ve PEGASUS Havayollarıyla ile direkt uçabilirsiniz. THY ile protokol fiyatımız da mevcut. THY uçuşlarıyla kişiler buraya vizesiz gelebilirler. Dolayısıyla Makedonya Türk turiste ciddi anlamda seçenek ve olanak sunuyor. Vizesiz olması, direkt uçuş olması, uçuşların sadece bir saat sürmesi ve bütün Balkanlar genelindeki en ucuz destinasyon olması Makedonya için büyük avantaj.

Destination Options Makedonya yetkilisi Goran İvanovski’de bir sunum yaptı.

“MICE KONUSUNDA DA İDDİALI”

Burada gece hayatından tutunda sanattan turizmine kadar uzanan ciddi anlamda turizm seçenekleri var. Türkiye tarafından unutulmuş bu yere Amerika, Avrupa, Kanada, Hindistan ve Malezya’dan ciddi anlamda talep var. Biz de Destination Options olarak Türkiye ve dünyadaki outgoing yapan acentelerin lokalde hizmetindeyiz. Gerek otellerimiz, gerek özel kontratlı araçlarımız ve rehberlerimiz ve tecrübeli kadromuzla bu hizmeti veriyoruz. Misafirlerimiz de bizden memnun bir şekilde evlerine dönüyorlar. Bu gezimizde özellikle mice yapan acentelerimizi çağırmaya çalıştık çünkü birçok mice acentesi, firmalarına burayı bir destinasyon olarak sunmaktan çekiniyor. Sebebi belki gece hayatının, eğlencesinin ve teknolojisinin yetmediğini düşünmelerinden dolayı bir destinasyon merkezi olarak sunmuyorlardı. Ancak şimdi yaklaşık 14 mice acentesini çağırarak bu ülkenin mice konusunda ne kadar büyük etkinliklere ev sahipliği yaptığını göstermek istedik. Coca Cola’dan tutun da Samsung, Philips gibi dünyanın önde gelen markaları kendi organizasyonlarını Makedonya’da yapıyor. Biz de buna vesilen olmuş bir firmayız. Biz özellikle Türkiye’de mice turizmine önem veren acentelerin bunu görmesini çok önemsedik ve bu yüzden davet ettik. Makedonya gezimiz çok iyi geçti ve iki gün içerisinde tüm imkânları acentelerimize göstermeye çalıştık ve onların da şaşırarak döndüğünü düşünüyorum. Makedonya kısır bir ülke olarak akıllarda kalmış olabilir ama biz bunun böyle olmadığını gösterdik. Geçen sene Makedonya’ya Türkiye’den getirdiğimiz kişi sayımız 2 bin 500’e yakındı. Dünya genelinden 2017 yılı için 10 bin kişi getirdik. 2018 yılı için taleplerin Türkiye’den en az iki katına çıkmasını hedefliyoruz. Fiyat, hizmet ve kalite dengesini koruyarak turist sayısının artacağına inanıyorum”.

TÜRKİYE’DEN GELEN ACENTELERİN MAKEDONYA İZLENİMLERİ…

Hüseyin Kurt/ Oliva MICE Kurucu Ortak Uluslararası MICE Derneği 2. Başkan
“15-17 Aralık tarihleri arasında 6 ülkede yerel hizmet veren Destination Options markası ile Makedonya pazarını deneyimleme fırsatı yakaladık. Müthiş keyifli ve verimli geçen bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkürler. Makedonya kültür, tarih, doğa, gastronomi, kayak turizmlerinin dışında MICE segmenti içinde kullanılabilecek bir destinasyon. Vize istenmemesi, THY ve Pegasus gibi havayollarının uçması, uçuş süresinin kısa oluşu, kültürel ve tarihi yakınlık gibi bir çok faktör biz MICE’çılar için olası alternatiflerden biri haline geliyor. Özellikle son zamanlarda artan otel yatırımları, zincir otellerin de destinasyona girişi bu destinasyonun önümüzdeki dönemde daha da konuşulacağını göstermektedir. Yapılacak olası MICE organizasyonu kültür turu, takım aktiviteleri ve lokal gala alternatifi ile birleştirilebilir.”

Işıl Özmen/ Uluslararası Mice Derneği üyesi – Mice Profesyoneli
“Destination Options tarafından 15-17 Aralık da gerçekleşen Makedonya fam trip ile ilgili güncel otel restaurant ve kültürel bilgilerle donandığımız hem görsel hem de aktivite olarak çok keyifli vakit geçirip müşteri potansiyelimize uygun organizasyonları farklı bütçe seçenekleri ve vizesiz olma özelliği ile uygun bütçeli gerçekleştirebileceğimiz bir destinasyonu gördük. Değerli Destination Options Tur Operatörümüz , bizleri müthiş bir ev sahipliği ile ağırladınız. Kendimi ve gruplarımı güvenle emanet edebileceğim bir acente ve keyifle kullanabileceğim bir lokasyonu sayenizde yaşayarak öğrendim. Tekrar tekrar tesekkürler.. Güzel ve başarılı organizasyonları birlikte yapmak dileği ile.. Sevgimle…”

Ebru Yıldırım/ CafeTur Mice Proje Sorumlusu
“Destination Options tarafindan organize edilen Makedonya fam trip sonunda Balkanlarda müsterilerimize unutulmaz ve kusursuz bir seyahat sunmaya hazırız.”

Nurçin Yürekli/ Humenitas Satış ve İş Geliştirme Müdürü
“15-17 Aralık tarihlerinde Destination Options Tur Operatörü firmasının organize ettiği Makedonya fam trip organizasyonunda kültürel ve tarihsel yakınlık hissettiğimiz bir destinasyonu deneyimleme fırsatı yakaladık. Üsküp, Ohrid, Struga şehirlerini görürken misafirlerimize sunacağımız otelleri, restoran ve olası alternatifleri gördük. Bu kıymetli organizasyonda emeği geçen tüm firma yetkililerine çok teşekkürler…”

Ahmet Alakurt / Dream On Event
“Makedonya, binlerce yıllık tarihi, doğa ve kültürü bir arada bulabileceğiniz harika bir destinasyon. Aynı zamanda yeni otelleri, lezzetli yemekler sunan restoranları, kültür ve doğa turizmi ile Mice sektörü icin de sayısız alternatifler sunuyor. Ancak grubunuz için en iyi konaklama seçeneklerini ve lojistik hizmetleri alabileceğiniz lokal bir acenteye ihtiyacınız olacak. Tam burada devreye Destination Options giriyor. Havalimanında sizi “vatanınıza hoş geldiniz” diye karşılayan, güler yüz ve konukseverliği ile sizleri evinizde hissettiren harika bir ekip kurmuş Destination Options. Vizesiz seyahat, TL ile alışveriş imkânı, kayak merkezleri, müthiş yemekler, THY ve Pegasus havayollarının direkt uçuşları, sizlere cazibe ve kolaylık sağlıyor. Bizleri misafir eden, bir dediğimizi iki etmeyen Destination Opsions’a, emeği gecen herkese teşekkür ederiz. Biz hayran kaldık, Sizlere de deneyimlemenizi tavsiye ediyoruz”.

Yücel Tellici /Seyyahlar Grubu
“Çok merak ettiğimiz Balkanlara giriş niteliğinde geldiğimiz Makedonya fam trip gezisi, çok zarif ve detaylı verdiler. Daha önce de defalarca grubumuza destek veren destination options ile yeni birçok balkan rotası oluşturacağız. Emeği geçen tüm ekibe sonsuz teşekkürler.”

Banu Pacun/ Globe İletişim
“Daha önce görmediğim bir ülkeyi, yine daha önce hiç çalışmadığım bir DMC olan Destinations Options ile tanıma fırsatını yakaladım. Benim için her şeyden önce önemli olan, misafirlerimizi yurt dışında emanet ettiğimiz iş ortağımızın samimiyeti, güler yüzlülüğü ve çalışkanlığı. Destination Options’in bu konudaki yaklaşımları gerçekten çok çok iyiydi. Harika ev sahipliği için bütün yeni dostlarımıza tekrar tekrar teşekkürler. En kısa zamanda yeniden görüşebilmek dileğiyle…”

GEZİDEN İZLENİMLER… OHRİD’E DOYUMSUZ BİR YOLCULUK

Türkiye’den Balkanlara seyahat etmenin şüphesiz en güzel yanı aramızdaki 5 asırlık duygusal bir bağın olmasıyla birlikte vizesiz seyahat edebilir olması, THY ve PEGASUS Havayollarıyla ise direk uçuşun bulunması. 15 Aralık Cuma günü Sabiha Gökçen Havaalanı ve Atatürk Havaalanı’ndan hareketle yaklaşık 1 saat 15 dakikalık uçuş sonrası Üskup Havalimanı’nda profesyonel Türkçe konuşan rehberimiz ve Destination Options ekibi ile buluştuk. Üsküp Havalimanı’ndan hareketle 6 dil bilen rehberimiz Seyhan Selim’in anlatımıyla, Ohrid’e doğru doyumsuz bir yolculuğa başladık. Makedonya’nın en popüler tatil beldesi olan Ohrid, başkent Üsküp’ten yaklaşık 2,5 saat kadar uzaklıkta, güneyde, Ohrid Gölü’nün hemen kıyısında bulunuyor. Ohrid yolculuğunda ilk durağımız bir kasaba şehri olan Kalkandelen (Tetova) oldu. Burada iki kız kardeş tarafından yapılmış olan Alaca Cami’yi gezdikten sonra Ohrid yolculuğumuza devam ettik. UNESCO’nun Doğa ve Kültür Mirası Listesi’ndeki, Arnavutluk ile Makedonya arasında sınır oluşturan, muhteşem Ohri’ye vardığımızda kısa bir yürüyüş ile Ohri Cami, Ohri Çarşısı, Safranbolu evleri andıran mimarisi ile Eski Osmanli Evleri, Aya Sofya Kiliseleri, St.Klement ve St. Naum Heykelleri, Ohri Meydanı gibi görülmeye değer yerleri gezdik. Öğlen yemeğinden sonra, otel inspeksyonu başladı. Otelimize yerleştikten sonra akşam yemeğimizi yerel bir restoranda yedik. Makedonya Taverna Gecesinde hem Makedonya’nın yerel yemeklerini tatma, hem de Makedon Müzikleri ve Folklor gösterileri ile Makedonya kültürünü yakından tanıma fırsatına sahip olduk. Sonrasında 3 gün 2 gecelik Makedonya gezimizin ilk geceki konaklaması için otelimize döndük.

ÜSKÜP’TE PANAROMİK ŞEHİR TURU

16 Aralık Cumartesi, yani Makedonya gezimizin ikinci günü sabah kahvaltısının ardından Makedonya’nın başka bir şehri olan Struga’ya doğru yolculuğumuz başladı. Burada Nehir Crni Drim üzerinde yapılmış meşhur Şair Köprüsü’nü ve Hotel Izgrev’i gördükten sonra Üsküp’e doğru yola çıktık. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğduğu şehir olan Üsküp’teki panoramic şehir turumuz kelimenin tam anlamıyla muhteşemdi. Tarih boyunca şehrin ticari faaliyetlerinin merkezi olan ve günümüzde de önemini yitirmemis taş sokakları ve tarihi binaları ile Türk Çarşısı, çarşıdaki Kuyumcular Sokağı, Mustafa Paşa Camii, Çifte Hamam, Sulu Han, Kurşumlu Han, Kapan Han, Davut Paşa Kuliyesi ve devamında 16 yy’dan kalma II. Sultan Murat tarafından başlatılan, Fatih Sultan Mehmet tarafından bitirilmiş olan Vardar Nehri üzerine kurulu Taş Köprüsünü gezdik. Devamında Üsküp Meydanı, Büyük İskender Heykeli, Tcar Samuel Heykeli, Rahibe Teresa Anıtı ve Eski Tren istasyonu gezip gördükten sonra çarşı içinde yerel bir restoranda öğlen yemeğimizi yedik. Tur esnasında hem şehir turu hem de otel inspeksiyonu yaptık. Akşam yemeğimizi yine yerel bir restoranda yedik. Makedonya tanıtım gezimizin son günü olan 17 Aralık Pazar günü sabahı kahvaltının ardından katılımcılar için serbest zamandı. Ardından Marriot Oteli’nde yapılan inspeksyondan sonra yerel bir restoranda öğlen yemeği yedik. Sonra Üsküp Havaalanı’na gidip buradan da uçakla İstanbul’a hareket ettik.