TUROYD, Akdeniz’de büyümeye devam ediyor

Last Updated on 4 Ocak 2018 by Turizm Günlüğü

Turizm sektörünün son yıllarda yaşadığı kötü gidişatın düzeltilmesinde kendilerine de görev düştüğünü belirten TUROYD, faaliyetlerini daha etkin bir şekilde gerçekleştirebilmek adına Akdeniz Bölge Yürütme Başkanlığı’nı açtı.

Açılışta konuşan TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, “Türk turizm anlayışını ve dinamizmini tüm dünyaya yaymaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyaya ‘Türk tipi’ otelciliği öğretiyoruz” dedi.

TUROYD Akdeniz Bölge Yürütme Başkanı Halil Duru’nun evsahipliğinde düzenlenen açılışa Antalya’nın Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, TÜROYD Başkanı Ali Can Aksu, Başkan Yardımcısı, Marmara Skal Başkanı ve Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yumak, Laleli Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz ile üye Mustafa Kılıç, Selen Ertunga, Ali Osman Erbas, Orhan Genceli ile turizmin önemli temsilcileri katıldı.

“TÜRK TURİZMİNİ DÜNYAYA YAYIYORUZ”

Türkiye’nin turizminin stratejilerinin belirlenmesinde önemli görevler yapmak, turizme istihdam sağlamak, eğitim vermek ana çalışmaları arasında olduğunu söyleyen TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, “Dünyaya ‘Türk tipi’ otelciliği öğretiyoruz. Türk turizmine hizmet veriyoruz. Türkiye’de yaklaşık 80 milyar dolarlık turizm yatırımını yöneten otel yöneticileri Türklerin geleneksel misafirperverliği ile büyük başarılara imza atıyor” dedi.

Uluslararası iş birliklerine büyük önem verdiklerinin de altını çizen Aksu; Çin, Azerbaycan, İran ve Rusya ile iş birlikleri geliştirdiklerini belirtti. Aksu; dünyada önemli bir prestije sahip olan Türk turizm anlayışını ve dinamizmini tüm dünyaya yaymaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

DERNEĞE NE KATABİLİRİM DÜŞÜNCESİ ÖNEMLİ

TUROYD Akdeniz Bölge Yürütme Başkanı Halil Duru “Derneğe üye olurken ‘Dernek bana ne verir değil, ben derneğimize ne verebilirim’ düşüncesi derneği hedeflenen yerlere getirir. Her dernek yapılanmasının bu düşünceye ihtiyacı vardır” dedi.

ANTALYA TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Antalya’nın Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, turizmin yönetiminde gerçek söz sahibi olan otel yöneticilerinin yer aldığı TUROYD’un Antalya turizmine önemli katkıları olacağını söyledi.

OTELCİLERE DESTEK

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise otel yöneticilerinin yapacağı her etkinlikte yanlarında olacağını belirterek “Antalya turizmini istenen düzeye getirmek için çalışıyoruz. TUROYD yönetimi ile iş birliği içinde daha büyük projelerle Antalya turizmi değer kazanacaktır” dedi.