EMITT Fuarı TravelShop Turkey’in katkıları ile bu sene çok farklı

Last Updated on 27 Ocak 2018 by Yaşar Çelik

Bu sene EMITT Fuarı’nın çok farklı olacağını söyleyen TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, yapmış oldukları sistem sayesinde sadece ülkemizi tanıtan ve tanıtmak isteyen acentecileri seçtiklerini belirterek “Dünyanın hiçbir fuarında 100’e yakın ülkeden, 700 tur operatörü ülkemizin tanıtımı için bir araya gelmez, neredeyse imkansızdır ama biz bunu EMITT için başardık” dedi.

Turizm sektöründe yaptıkları tanıtım projelerini ve Hindistan pazarındaki çalışmalarını anlatan TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, EMITT’te standı olan tüm firmaların memnun ayrılacağını söyledi.

Sektör için teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak Workshop TravelShop Turkey B2B Networking Sistemi`ni ülke turizmine kazandırmanın onuru ve gururunu yaşadıklarını belirten Murtaza Kalender, TravelShop Turkey olarak geçen yıl EMITT Turizm Fuarı’na 56 ülkeden 450 tur operatörü getirdiklerini kaydetti.

5 BİN 355 ONLİNE RANDEVU İLE REKOR KIRILDI

Bu yıl EMITT`in çok daha farklı ve faydalı olacağına inandığını belirten Murtaza Kalender, şöyle devam etti: “Dünyanın en iyi gelişmiş turizm fuarlarında kullanılan online randevu sisteminin ve speed networking’ini EMITT için hazırladık. An itibarı ile EMITT fuarına gelen Hosted Buyer Tur Operatörleri ile EMITT fuarında stantı olan firmalar arasında 5 bin 355 online randevu alındı. Bu rakam dünya rekorudur, dünyanın hiçbir fuarında 5 bini geçen ön randevu alınmamıştır. Bunu EMITT Fuarı için biz bir Türk firması olarak başardık.”

2 BİN 686 HOSTED BUYER TUR OPERATÖRÜ BAŞVURDU

EMITT Tourism Fuarı`na 107 ayrı ülkeden 2 bin 686 tur operatörünün fuara gelmek için kayıt yaptırdığını ifade eden Kalender, özellikle Avustralya, Kanada, Çin, Amerika, Latin Amerika, Orta Asya, Asya Pasifik ve Hindistan’dan çok yoğun talep geldiğini söyledi.

EN ÇOK HİNDİSTAN’DAN KATILIM OLACAK

Hindistan’ı ayrıca vurgulayan Kalender, özellikle MICE ve wedding planner olmak üzere 250’ye yakın tur operatörünün EMITT Fuarı için geldiğini belirtti.

Yapmış oldukları sistemden bahseden Murtaza Kalender sözlerine şöyle devam etti: “Acente olmayanlar veya verimli olmayacağını düşündüğümüz başvuru yapan acenteler, filtreden geçemiyor, sadece ülkemizi tanıtan ve tanıtmak isteyen acenteciler seçiliyor. Dünyanın hiçbir fuarında 100’e yakın ülkeden, 700 tur operatörü ülkemizin tanıtımı için bir araya gelmez, neredeyse imkansızdır, ama biz bunu EMITT için başardık.”

YEREL FİRMALARA SPEED NETWORKİNG KOLAYLIĞI

“Katılımcıların daha fazla Hosted Buyer acenteleri ile görüşmeleri için Speed Networking yaptık” diyen TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, Speed Networking’i şu şekilde anlattı:

“Speed Networking sisteminin amacı yerel turizm firmalarının, dilediği yabancı Hosted Buyer acenteleri ile 5’er dakikalık süreçlerde hızlı şekilde görüşmesini sağlamak ve kartvizit alışverişini daha efektif yapmalarına imkan vermektir. Speed Networking EMITT Fuarının 1. günü saat 16.30 – 18.00 arasında ve 2. günü saat 10.00 – 11.30 arasında gerçekleştirilecektir. Speed Networking Hosted Buyer’lara Hall 6’da ayrılan özel alanda gerçekleşecektir.”

2018 YILI TANITIM PROJELERİ ÖNEMLİ

Mayıs ayında bin 500 yabancı tur operatörünü getirerek, Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun illerini tanıtan bir workshop etkinliği ve devamında ülkemizin değişik yerlerine fam trip yapacaklarını belirten Murtaza Kalender, Eylül 2018 tarihinde ise Troia 2018 etkinliği için 400’e yakın yabancı tur operatörünü Çanakkale’ye getireceklerini ve yine devamında ülkemizin değişik yerlerine eğitim turları yapacaklarını söyledi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender

AMACIMIZ 81 İLİMİZİN TANITIMINI YAPMAK

Firma olarak var olan Türk turizmine katkı yapmak, Workshop etkinlikleri ile yurt dışındaki tüm fuarlara katılamayan turizm firmalarının daha ekonomik şekilde tanıtımlarını yapmasını sağlamak, yabancı tur operatörlerine eğitim turları düzenleyerek birçok şehrimize talep yaratmak amacıyla çalıştıklarını belirten Murtaza Kalender, “Batıdan doğuya, kuzeyden güneye tanıtıma ihtiyacı olan bir çok şehrimiz olduğunu düşünüyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar ile kısmen de olsa bu ihtiyacı gidermeye çalışıyoruz. Firma olarak, tüm görüş ve önerilere açığız. Tanıtım için bize önerisi veya bizden talebi olan meslektaşlarım ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmaya hazırız. Bir çok turizm il müdürleri ile iletişim halindeyiz. Ümit ediyorum ki önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 81 ilimizin tamamına yabancı turist getireceğiz” diye konuştu.