Turizmde rüşvet çarkı nasıl işliyor?

Last Updated on 22 Ocak 2018 by Yaşar Çelik

Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğünde suç üstü yapılarak mahkeme tarafından tutuklanan eski İl Müdürü V.Ç ve Şube Müdürü B.C hakkında hazırlanan raporda turizmde rüşvet çarkının nasıl döndüğü anlatılıyor.

Oda TV’den Murat Sökdü imzalı haberde şöyle devam ediyor: Muğla Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça’nın da aralarında olduğu avukatların savunduğu sanıklar, Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişlerinin hazırladıkları rapor doğrultusunda devlet memurluğundan çıkarıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişlerinin Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundukları raporda ilginç ifadeler yer alıyor.

Mahkeme ise halen devam ediyor. Ancak Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü teknisyeni olup 2013 yılından buyana Turizm Tanıtma Derneğinde “sayman” olarak görev yapan Ü.C amirinin talimatıyla başvuru sahiplerinden 3 yıl boyunca (2015-2016-2017) söz konusu derneğe “alındı belgesiyle” para aldığı tespit edilerek bu eylemi karşılığında “uyarma” cezası ile idari olarak tecziye edildiği de öğrenildi.