Rus turizmciden uyarı: Türkiye otelleri pahalılaşacak!

Last Updated on 8 Şubat 2018 by Turizm Günlüğü

Rus İnturist şirketi Satış Müdürü Sergey Tolçin, Türkiye turlarının geçen yılki kadar ucuz olmayacağı konusunda Rus vatandaşlarına uyarıda bulundu.

Sergey Tolçin’in iddiasına göre “Türkiye’de otellerin indirimleri azaltmaları, Rusya vatandaşı turistler için bu ülkede tatil fiyatını yeni sezonda yüzde 15 artıracak.”

İki ülke arasındaki uçak krizinin düzelmesi ardından charter seferleri başlamış Türk otelleri Rus turistleri çekebilmek için indirim faaliyetlerine girmişti.

Son dönemlerde de Avrupa pazarını tekrardan kazanan Türkiye, bu yaz 3 milyon Avrupalı turist gelmesini bekliyor. Bu nedenle yabancı turizm profesyonelleri Türkiye’de fiyat düşürme politikalarının olmayacağını düşündüklerini açıkladı.

Bu yıl için Türkiye’ye gelecek olan Rus turistler için Rus İnturist şirketi Satış Müdürü Sergey Tolçin’den uyarı geldi. Tolçin’in iddiasına göre Türkiye’deki oteller Rus turist için indirim miktarını azaltırken geçen yıla göre bu yıl oteller ucuz olmayacak.

ÇÖZÜM YOLU “ERKEN REZERVASYON”

Sergey Tolçin, otellerin pahalılaşması yönündeki uyarısı için erken rezervasyonun önemine dikkat çekerek “Türkiye’ye Avrupalı turistlerin ilgisi yeniden arttı. Bu nedenle otellerde fiyat politikası değişimi gözlenmeyecek. Fiyatlar pahalanıyor. Erken rezervasyon çözüm yolu” dedi.

KAYNAK: Turkrus