Avrupa’nın Lider PSS Sağlayıcısı: Hitit

Last Updated on 30 Mayıs 2018 by Turizm Günlüğü

Hitit, havacılık ve seyahat IT sektöründeki başarılarından dolayı Avrupa’nın Lider PSS Sağlayıcısı ödülüne layık görüldü.

Yüzde 100 yerli yazılım çözümleri ile her yıl milyonlarca yolcunun seyahat etmesini sağlayan Hitit’e ödülü ise International Transport News verdi.

Geçtiğimiz yıl, ACQ Küresel Ödülleri’nde ‘Yılın En Niş Teknoloji Firması’ ve Industry Insight Magazine tarafından ‘Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım Firması’ seçilen Hitit, 2018 yılında da ödüllendirilmeye devam ediyor.

İngiliz International Transport News tarafından Avrupa’nın Lider PSS (Yolcu Servis Sistemleri) Sağlayıcısı seçilen Hitit, havacılık ve seyahat yazılımı alanlarında Türkiye’nin adını dünyaya duyuruyor.

“HİTİT’İ DÜNYA ÇAPINDA MARKA HALİNE GETİRDİK”

Geçtiğimiz yıl “Gamechanger of the Year” ödülünü kazanan, aynı zamanda Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasında Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Hitit Genel Müdürü Nur Gökman kazandıkları ödül hakkında şu sözleri söyledi:

“Hitit’i 24 sene önce kurduğumuzda bilinirliği olmayan bir alanda küçük adımlarla ilerlemeye çalıştık. O dönem için iki kadın olarak başlattığımız girişim, karanlığa kurşun atmak gibiydi. Bu gayretlerimiz, sektörel gelişmeleri küresel düzeyde takip etmemiz ve sektördeki boşlukları ve gelişim alanlarını doğru okumamızla harmanlayınca Hitit’i dünya çapında bir marka haline getirdik.”

60 MİLYON YOLCUNUN SEYAHATİ KUMANDA EDİLİYOR

Milli ve yerli yazılımlarının uluslararası platformlarda ödüllendirilmesinden büyük bir gurur duyduklarını belirten ve daha iyisini yapmak için şirket olarak yoğun mesailerle, büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirten Gökman, “Örnek vermek gerekirse bugün Kopenhag gibi bir Avrupa şehrinden, Tunus gibi bir Afrika şehrine uçmak için internete girip bilet almanızla başlayan ve uçağa bininceye kadar geçen tüm süreçlerde size bu deneyimi yaşatan teknolojiyi biz üretiyoruz. Her yıl 60 milyona yakın yolcunun seyahati Hitit’in genel merkezinden kumanda ediliyor ve bu rakam her geçen yıl artıyor. Geldiğimiz noktada beş kıtada 15 farklı ülkeden 25’i aşkın havayolu firmasının uçuşlarının arkasında Hitit teknolojisi var” diye konuştu.

Hitit, sağlam adımlarla büyümeye devam ediyor!