Ve işte Başaran Ulusoy’un adayı

Last Updated on 19 Şubat 2018 by Yaşar Çelik

TÜRSAB’a yeniden aday olmayacağını açıklayan Başaran Ulusoy’un yerine seçime girecek isim olarak sözü geçen üç kişiden biri olan Çetin Gürcün, sosyal medya üzerinden adaylığını duyurdu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Kurulu için son haftaya girilirken mevcut Başkan Başaran Ulusoy’un adayı belli oldu. Halen Genel Sekreterlik görevini yürüten Çetin Gürcün, sosyal medyadan açtığı sayfadaki videoyla başkan adaylığını açıkladı.

“Tecrübe ve İstikrarla” başlığı altında videolar yayınlamaya başlayan Gürcün, “Son düzlüğe gelmiş bulunuyoruz. Mevcut yönetim olarak hali hazırda yürüttüğümüz çalışmaları daha ileriye götürmek, tecrübelerimizle birlikte istikrarlı bir TÜRSAB’ı devam ettirmek üzere yola çıkıyoruz” dedi.

“Aday listemizde mevcut yönetimden 4-5 arkadaşımız var” diyen Gürcün, taze kan takviyelerle birlikte tecrübe ve istikrar ekibi olduklarını savundu. Bu ekibin hem kaptanlığını, hem abiliğini kendisinin yapacağını belirten Gürcün, bir ekip olduklarının da altını çizdi. Gürcün “Bu ekibin içindeki her bir arkadaşımız çok iyi yetişmiş insanlardır. Biz ekip olarak uzun yıllardır TÜRSAB’ta görev yapmış çok değerli bir başkan olan Başaran Ulusoy’dan edindiğimiz tecrübeler ve bilgilerle hareket edeceğiz. Amacımız TÜRSAB’ı hep birlikte çok daha sağlıklı ve çok daha ileriye götürecek çalışmalar yapmak” diye konuştu.

“EKİBİMİZ TEVECCÜH GÖRECEK”

Adaylığını açıklamasının ardından sosyal medya üzerinden kısa kısa videolar yayınlamaya başlayan Gürcün, videolardan birinde TÜRSAB’ın şubeleriyle birlikte 9 bin 600 üyesi olduğunun altını çizerek şunları ifade etti: “İncoming veya iç turizm gibi alanlarlarda yoğunlaşmış üyelerimiz mevcut. Bu yönetimin içerisinde olan arkadaşlarımızın özelikle tecrübesi ve birikimi olan, bu alanlardaki sorunları anlayabilecek ve bunlara çözümler bulabilecek nitelikte arkadaşların olması gerekiyor. Bizim ekibimizdeki arkadaşlarımızın çok yetkin olduğuna inanıyoruz. Ekibimiz, Genel Kurul’da açıkladığımızda çok büyük bir teveccüh göreceğime inandığım, konusunda uzman, üyelerimizle son derece sağlıklı ilişkileri olan arkadaşlarımızdan oluşuyor.”

“TÜRSAB’I İKİ BUÇUK TUR OPERATÖRÜNE TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Bu genel kurulun TÜRSAB’ın bütünlüğünü koruma ve hayatiyetini devam ettirme açısından çok önemli olduğunu iddia eden Gürcün sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu genel kurul sürecinde yaşadığımız olayları görüyorsunuz. Bir tarafta kurulan bir dernekle hac-umre işi domine edilmeye çalışılıyor, bir tarafta kurulan bir platformla kurumsal işlerin domine edilmesine çalışılıyor, başka bir tarafta aday olan arkadaşımız Malta’da kurduğu şirket üzerinden bizim uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz Booking.com benzeri bir yapılanmayı oluşturmaya çalışıyor. İşte bütün bunlar bu birliğin bütünlüğünü bozacak ve üyelerimizin önünü kapatacak; özellikle küçük ve orta boylu üyelerimizi ortadan yok etmeye yönelik çalışmalar. Biz bunu geçtiğimiz genel kuruldan beri söylüyoruz: Burayı iki buçuk tur operatörüne teslim etmeyeceğiz.”

AVRUPA YAKASI BYK’LARINI TOPLUYOR

Bu arada 18 yıldır Başkanlık görevini yürüten Başaran Ulusoy’un bu hafta içerisinde bir dizi toplantı yaparak işaret ettiği aday olan Çetin Gürcün için üyelerinden oy isteyeceği belirtiliyor. Haftaya İstanbul Akgün Hotel’de kahvaltılı bir toplantı düzenleyerek başlayacak Ulusoy, bu toplantıda İstanbul Sultanahmet BYK, Avrupa BYK ve Haliç BYK üyeleriyle biraraya gelecek.

Başaran Ulusoy, son olarak 23 Şubat Cuma akşamı da İstanbul Hilon Convention Center’da bir veda yemeği düzenleyecek.

ÇETİN GÜRCÜN KİMDİR

1959 yılında Batman’da doğan Çetin Gürcün, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Evli ve 3 çocuk babası olan Gürcün, 1978 yılından bu yana turizm sektöründe. İntermed Turizm Seyahat Acentesi’nin sahibi Gürcün, 1993-1999 yılları arasında TÜRSAB Yönetim Kurulu’nda; iki dönem Sayman, bir dönem Genel Sekreter olarak görev yaptı. Sonraki 5 dönem boyunca TÜRSAB Başkan Danışmanlığı, Tur Operatörleri ve İç Turizm Komite Başkanlığı görevlerini yürüttü. Son iki dönemdir Yönetim Kurulu Genel Sekreteri olarak görev yapan Gürcün, Arapça ve İngilizce biliyor. Son olarak Çetin Gürcün, 06 Şubat 2018 tarihinde İsrail’de gerçekleştirilen Genel Kurulda UFTAA Başkan Yardımcılığı’na seçilmiştir. Gürcün aynı zamanda; TURSAV Mütevelli Heyeti, İstanbul Skal Kulüp, ATURJET (Türkiye Seyahat Yazarları ve Gazeteciler Derneği) ve FİJET (Dünya Seyahat Yazarları Federasyonu) üyesidir.

TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı-Rumeli Salonu, Harbiye/İstanbul adresinde belirlenen gündem ile, 24 Şubat 2018 Cumartesi günü, seçimler ise 25 Şubat 2018 Pazar günü saat: 09:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Başaran Ulusoy adaylıktan çekildi!

TÜRSAB teknik olarak seçime hazır, sıra adaylarda