KATİD’den turizm sektörüne hijyen eğitimi

Last Updated on 20 Şubat 2018 by Turizm Günlüğü

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD), sezon öncesi hazırlık amacı ile otellerde Hijyen Eğitimi ve Hijyen Mevzuatı başlıklı iki eğitim gerçekleştirdi.

Turizm sektöründeki eğitim çalışmalarına ara vermeden devam eden KATİD, sektör çalışanlarının eğitimini arttırmak, gelişen sektör dinamiklerine ayak uydurmalarını sağlamak için eğitimler düzenliyor.

Özellikle yaz döneminde yoğunluktan dolayı hijyen konusunda yaşanan eksikliklerin giderilmesi ve yanlış bilinenlerin düzletilmesi için yapılan “Hijyen Eğitimi ve Hijyen Mevzuatı” adlı eğitimler hakkında konuşan KATİD Başkanı Murat Toktaş, bu yılki eğitim konularının “Tesislerde Hijyen” olduğunu söyleyerek “BİX Danışmanlık ile birlikte organize ettiğimiz eğitim çalışması Samsun, Ordu ve Trabzon illerinde çevre illerdeki tesislerinde katılımıyla gerçekleşiyor” dedi.

BİX Kurumsal’ın Genel Müdürü ve Eğitmen Bülent Dokuzoğlu ise “Antalya ve İstanbul haricinde eğitime duyarlı olan bu konunun önemine vakıf, elini taşın altına sokan STK bulmak zor. Bizim turizmde kaliteyi ülke geneline yayabilmemiz için bu tür çalışmaların her yerde olmamız ve bu tür çalışmaları lazım” açıklamasında bulundu.

Bölgede KATİD ve BİX tarafından verilen eğitimin başlıkları ise şöyle;

Gıda Güvenliği Mevzuatı, Mutfakta gıda güvenliği, Satın alma ve depolama, Yiyecek İçecek alanlarında yasal gereklilikler, Teknik Servis ve Legionella hastalığına karşı alınacak önlemler.

Her şeyi devletten beklememenin gerektiğini söyleyen ve bizimde STK olarak sorumluluklarımız var diyen Murat Toktaş, “Sezon öncesi tesislerimizin hazırlıklarına destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız bölgemizdeki personel ve hizmet kalitesini artırarak Türk turizmi içinde bölgemizi her anlamda üst sıralara taşımak. Bu eğitimler de bunun bir parçasıdır. Eğitimlerde bizlere destek olan BİX Kurumsal’a, North Point Hotel’e, Balıktaşı City Hotel’e ve Grand Zorlu Hotel’e teşekkür ederim” dedi.

Bu eğitim organizasyonu ile 100’ün üzerinde sektör çalışanına ulaşılmış olacak.