Kongre turizmi yeniden yükseliyor

Last Updated on 22 Şubat 2018 by Turizm Günlüğü

Son birkaç yıldır zor zamanlar geçiren turizm sektörü artan erken rezervasyon taleplerinin ardından ikinci sevindirici haberi kongre turizminden aldı. Önemli tıp kongrelerinden biri olan Avrupa İmmünoloji Kongresi, üç yıl sonrası için yeniden İstanbul’u seçtiğini duyurdu.

Kongre turizmi için büyük çalışmalar içerisine giren Bakanlıklar, Türkiye Kongre ve Kurumsal Etkinlik (MICE) sektörünün yeniden ivme kazandığının ilk işaretini verdi.

Uluslararası kongrelerin beklenenden önce dönüş sinyali vermesi turizmcilerin umutlarını yükseltti. 2016’da 2018 için yapılması planlanan Avrupa İmmünoloji Kongresi Amsterdam’da yapılarak Türkiye kongre turizmi anlamında fırsatı kaçırmıştı.

Dünya Gazetesinden Selenay Yağcının haberine göre “Avrupa İmmünoloji Kongresi 3 yıl sonrası için yeniden İstanbul’u seçti. İstanbul, 2010’da aldığı kongrelerle dünya sıralamasında 7’nci sıradayken 2016’da 39’uncu sıraya kadar gerilemişti. Tekrar ilk 10’a çıkmak için çalışmalar yeniden hızlandı.”

TÜRSAB Genel Sekteri Çetin Gürcün’ün de ifadelerine göre Avrupalı turistin taleplerinin artmasıyla birlikte kongre ve toplantılarda da talep artışı yaşanacak.

İSTANBUL YENİDEN İLK 10’U HEDEFLİYOR

Geçen yıllarda bir takım siyasi olaylardan dolayı yüz çevirilen Türkiye’ye büyük ölçüde geri dönüş sinyalleri aldıklarını belirten Türkiye Etkinlik, Toplantı ve Kongre Sektörü Yöneticileri Derneği (TETKİD) Başkanı Volkan Ataman ise “Özellikle kurumsal teşvik toplantılarında, grup toplantılarında ciddi dönüşler yaşanıyor. Pazar yeniden büyüyor. Büyük uluslararası kongrelerin de geri dönüş sinyalleriyle İstanbul yeniden ilk 10’u hedefliyor” dedi.

2019 ULUSLARARASI KONGRELERİN DÖNÜŞ YILI OLACAK

Kaybedilen yılların 2018’de çalışmalar, tanıtımlar ve anlaşmalarla tekrardan kazanılacağını ifade eden Wyndham Grand İzmir Özdilek Genel Müdür Yardımcısı Sabih Duralı, “2019’da özellikle kurumsal toplantılarda patlama yılı olması ön görülüyor. Bunun sonucunda da uluslararası kongrelerinde dönmeye başladığı yıl olacak” yorumunda bulundu.