İran’dan Türkiye’ye minibüsle turist getirecekler

Last Updated on 23 Şubat 2018 by Yaşar Çelik

Türkiye ile İran arasında imzalanan protokol neticesinde Ağrı ile Urumiye ve Tebriz kentleri arasında transit minibüs seferleri başlatıldı.

Ağrı’nın İran ile uzun bir sınır hattı olduğunu belirten Vali Süleyman Elban, “Bu kadar yakın olmamıza rağmen, bu ticaret ve ilişkilerden hiç yararlanamıyorduk. İran’ın sınır illeri ile sefer düzenlemeye karar verdik. İnşallah kısa sürede biz İran’a gideceğiz, onlarda bize gelecek” diye konuştu.

Sputnik’te yer alan habere göre kente İranlı turist çekmek ve ekonomik girişimlerin önünü açmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Süleyman Elban, “Hemen hemen hiç İranlı misafirimiz yok, neredeyse havaalanımızı kullanan hiç İranlı kardeşimiz yok. Bu insanlar bizim Gürbulak Sınır Kapısı’ndan transit geçip Erzurum, Trabzon gibi farklı şehirlere gidiyorlardı, ama bize bir türlü gelmiyorlardı. Biz de herhangi bir girişimciden bu iş için paralarını riske etmelerini istemeden bu çalışmayı başlattık. Maliyeti biz üstlenelim dedik ve dört aracı, şoför ve diğer giderleriyle valilik olarak kiraladık” dedi.

SEFERLER HER GÜN YAPILACAK

Seferlerin ise İran’ın Maku kenti üzerinden Tebriz’e, diğerinin ise Hoy üzerinden Urumiye’ye yapılacağını ifade eden Elban, her gün sabah saatlerinde İran’dan Ağrı’ya, öğleden sonra ise Ağrı’dan İran’a yapılacağını söyleyerek sistemin oturmasının ardından seferleri özel sektöre bırakacaklarını belirtti.