Turist getiren A grubu acentelere 20 euro destek!

Last Updated on 23 Şubat 2018 by Turizm Günlüğü

Turizm sektörü, yurt dışından turist getiren A grubu seyahat acentelerine en az 20 Euro destek verilmesi, seyahat acentelerine uzun vadeli kredi verilmesi, kamu çalışanlarının ülke içinde tatil yapmalarının desteklenmesi ve yakıtlarından ÖTV alınmaması gibi isteklerde bulundu.

Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) üyeleri turizm sektörünün taleplerini içeren bir rapor sundu.

Hürriyet’te yer alan habere göre talepleri inceleyen Başbakan Binali Yıldırım’ın isteklerin karşılanması için ilgili bakanlıklara talimat vereceği bildirildi.

DEİK’in turizm sektörünün taleplerini içeren raporu ise şöyle:

– KDV oranının tüm hizmetler için tek uygulanması ve indirilmesi.

– Turizm taşımacılığında söz konusu taşımanın Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan işletme belgesi alması halinde kullanılan yakıttan ÖTV alınmaması.

– Kamu çalışanlarına destek ile memurların tatil yapmalarının özendirilmesi.

– Yurtdışından yolcu getiren A grubu seyahat acentelerine kişi başına en az 20 Euro destek sağlanması.

– Türkiye’ye kruvaziyer gemi ile turist getiren A grubu turist acentelerine destek sağlanması.

– “Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi” kapsamına tüm turizm şirketlerinin dahil edilmesi.

– Charter uçuş yakıt desteğinin 2018 yılında da uygulanması ve bu konudaki ayrıntıların

– Turizm komisyonu kurularak aksaklıkların giderilmesinin sağlanması.

– Sağlık turizminin teşviki için seyahat acentelerinin vergi istisnasından yararlandırılarak sağlık turizmi hizmetlerinden vergi alınmaması ya da yüzde 50 vergi indirimi uygulanması.

– 2016 yılında yaşanan düşüş turizm firmalarını etkiledi. Sektörü ayakta tutumak için Kalkınma Baknası kaynaklı seyahat acentelerinin bir yıl önce getirdiği dövizin belli oranlı düşük faizli, bir yıl ödemesiz, uzun vadeli (3-5) yıl kredi verilmesi.

– Faiz destekli kredi imkanı sağlanması. 1 yıl ödemesiz ve takip eden 36 ayda, 3 ayda bir ödemeli faizsiz kredi desteği sağlanması.