“Yeni yönetimin takipçisi olacağız”

Last Updated on 25 Şubat 2018 by Yaşar Çelik

Emin Çakmak, TÜRSAB Başkanı seçilen Firuz Bağlıkaya’ya mesajlar vererek, yeni yönetimin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Kurulu’nun sonunda Dilek ve Temenniler bölümünde başkanlık yarışında yer alan isimler de kürsüye çıkarak birer konuşma yaptı.

Firuz Bağlıkaya’ya karşı yarışan TÜRSAB Hepimizin Platformu lideri Emin Çakmak, bu seçimin bir bayrak yarışı olduğunu ifade ederek, burada demokratik bir yarış yapıldığını vurguladı. Kazananın muhalefet olduğunu kaydeden Çakmak, dünkü önergeleri birlikte verdiklerini belirtti.

Çakmak özetle şunları ifade etti:

“Firuz Bağlıkaya’yı canı gönülden tebrik ediyorum. Hizmet yarışında mevcut yönetimle kendisi uzun yıllar çalışmıştır ve seçimi kazanmak için de çok çalışmışlardır. İnşallah bu seçim ekibinin başarısı TÜRSAB’ta da devam eder.

Geçen dönem kazanan ekibe meslektaşlarımızın menfaati için destek olduk, yanlışlarını eleştirdik. Aynı şekilde yeni seçilen arkadaşlara elimizden gelen desteği vereceğimizden emin olabilirsiniz. Bizler klavyatörlük hiç yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Yapılacak çok işimiz var. Sözler uçar, yazılar kalır. Firuz Beyin taahütlerinin hayata geçmesi için takipçisi olacağız. Sadece eleştirmeyeceğiz, destek de olacağız. Üyesine eşit mesafede hizmet edecek TÜRSAB istiyoruz. Bunu da bu arkadaşlarımızın yapacağına inanıyoruz. TÜRSAB hesaplarının üyelerin de görebileceği internet ortamında açılmasını istiyoruz.

Başkana tavsiyem var: Sayın Başkan sakın ola 1618 sayılı kanunu 2. Başkanınıza emanet etmeyiniz. Çünkü sonuç ortada, hepimiz gördük. Bu kanun, bizi koruyacak tek kanundur. Yoksa haksız rekabeti önleyemezsiniz. Bunu yapabilmek için dijital TÜRSAB’ı yaratmalısınız. Bunların hayata geçmesi için elimizden geleni yapacağız.

Biliyorsunuz mevcut yönetim ibra olmadı, barışçıl bir hava içinde biribirimizi mahkemelerde dolaştırmayalım.”

BAŞARAN ULUSOY’A ONURSAL BAŞKANLIK

Başaran Ulusoy’a Onursal Başkanlık verilmesi konusuna da değinen Çakmak, 18 yıl bu birliğe hizmet etmiş bir başkana bu ünvanın verilmesini istedi. Çakmak, “Ulusoy’a hakkımı helal ediyor, Onursal Başkan olarak kabul ediyorum” dedi.

TÜRSAB’ın yeni Başkanı Firuz Bağlıkaya