Atlasglobal’in üst düzey yönetiminde büyük istifa

Last Updated on 18 Temmuz 2019 by Yaşar Çelik

Yaklaşık dört yıldır Atlasglobal’de Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Semra Erener Özalçın, istifasını yazdığı bir mektupla duyurdu.

2017’den bu yana üst düzey yönetimlerinde büyük değişiklik geçiren Atlasglobal’in yeni Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Erşan oldu.

Kokpit.aero’nun haberine göre Semra Erener Özalçın, şirket personellerine istifasını şu mektupla duyurdu:

“15 Ocak 2014 tarihinde 5 dış, 6 iç hatta uçan bir Şirkette göreve başlamış iken, bugün şirketimizi 9 iç ve 36 dış hat olmak üzere toplam 45 noktaya seferler düzenleyen, Air France ve KLM Havayolları ile akdettiğimiz kod paylaşımı anlaşması kapsamında uçuşlarımızın olmadığı 13 ilave uçuş noktasına daha KK koduyla bilet satabilen ve KLM ortaklığı sayesinde 6 yeni hattı, Air Serbia ortaklığı sayesinde ise yeni 7 hattı daha uçuş noktaları arasına ekleyebilmek için gerekli izin süreci devam eden, Scat Air de dikkate alındığında toplam 4 codeshare ortağı olan bir noktaya hep birlikte özverili çalışmalarımızla getirmiş bulunmaktayız.

Şirkette çalışmaya başladığım tarihte 5 ülkede BSP üyeliğimiz varken bugün 53 ülkede BSP üyeliği olan ve KK koduyla biletleri rezervasyon sistemlerinde satılabilen, Amerika dan Çin’e, Hindistan dan Sri Lanka’ya, Malezya’dan Japonya’ya kadar off line Genel Satış Acentelikleri ile aracılığı ile bilet satabilen bir havayolunda sizlerle birlikte 4 yıllık meşakkatli ama bir o kadar da heyecan verici bir süreç benim için noktalanıyor.

4 yıl süresince hep birlikte çok önemli projelere imza attık. Bugün, uluslararası standartlara gelmesi için sürekli geliştirme çalışmaları devam eden bir Rezervasyon Sistemi, Gelir Yönetimi, Tarife, Slot, OCC ve Ekip Planlama Sistemleri devreye alınmış, mevcut olan Network ağımızın etkisiyle 400’e yakın Kurumsal Firma tarafından tercih edilen artık Şirketimizin adını taşıyan ve marka değerimizin artmasında önemli rol oynayan bir kredi kartı olan tek özel sermayeli Network taşıyıcıyız. Şahsi sermayeli bir şirket olarak, bunları sınırsız mali ve kaynaklarla ve iş gücüyle değil, mevcut kaynaklarımızla kesintisiz çalışarak hep birlikte başardık. Biliyoruz ki “taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir.” Bu başarıyı Şirket çarkımızı birlikte ve aynı yöne çevirerek elde ettiğimiz pozitif ivmenin gücüyle elde ettik.

Sizlerin de pek çok kereler şahit olduğunuz üzere, Atlasglobal’in “Dalga Tarife” sistemine geçişi aşamasında açtığımız her bir hattın hikayesini bir çocuğun büyümesine benzetip, değişim sürecimizi benim üçüncü çocuğum gibi hissettiğimi ifade ettim bugüne dek. Bu süreçte hızlı koştuk, zaman zaman çocuklarımızı dahi ihmal ettik, yorulduk.

Gelinmiş olunan aşamada önemli olduğuna inandığım çalışmalarımdan ve sizlerle birlikte çalışmış olmaktan dolayı gurur duymaktayım.

Genel Müdür Ticari Yardımcılığı sorumluluklarını ve bundan sonra kararlılıkla devam edecek yeni projelerimizi , “Değerli Ekip Arkadaşım, Sevgili Kardeşim Sayın Nevzat Arşan’a” devrediyor olmanın huzuru ve güveniyle, evdeki diğer iki çocuğuma borçlu olduğum zamanı ayırabilmek için, 3. çocuğum gibi düşündüğüm Atlasglobal’i, başarılarını bu sefer Şirket dışından ama yine gururla izlemek üzere sizlere emanet ederek müsaadenizi istiyorum. Tekrar görüşünceye dek hoşça kalın.”