Antalya’da konut fiyatları yüzde 85 arttı

Last Updated on 1 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com’un Antalya Bölge Raporu’na göre satılık konut metrekare fiyatı beş yıl içinde yüzde 85 oranında arttı.

Antalya’da konut fiyatları 2013 yılında bin 057 TL iken, 2018 Ocak itibariyle bin 985 TL’ye çıktı. Öte yandan, Antalya’nın geri dönüş (amortisman) süresi ise 19 yıl olarak açıklandı.

Antalya gayrimenkul piyasası ile ilgili önemli veriler paylaşan platformun açıkladığı rapora göre Antalya’nın satılık konut piyasasında son 1 yılda satılık konut fiyatlarının artış oranı yüzde 1,2 olarak belirlendi.

Ayrıca veriler Antalya’nın gayrimenkul geri dönüş (amortisman) süresi en hızlı olan şehirlerden biri olarak öne çıktığını ortaya koydu. Platformun verilerine göre, Antalya’da satın alınan bir konuta yapılan yatırımın, konutun kiraya verilmesi durumunda kira getirisiyle geri dönüş süresi 19 yıl.

YABANCILARIN İLGİSİ ARTTI

Antalya’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 146 bin 920 TL ile 244 bin 900 TL arasında değişirken aynı zamanda Antalya, İstanbul’dan sonra yabancıların en çok gayrimenkul satın aldığı şehir konumunda olmasıyla da dikkat çekti.

TÜİK 2018 Ocak ayı verileri incelendiğinde de Zingat.com’un yayınladığı rapor örtüşüyor. TÜİK verilerinde Antalya yüzde 61,7 oranı ile yabancılara konut satışında en fazla artışın yaşandığı il olarak öne çıkmıştı.