Pegasus’da yolcu sayısı 27 milyonu geçti

Pegasus

Last Updated on 6 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

2017 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Pegasus Hava Yolları, misafir sayısını yüzde 15,2 artırarak 27,82 milyona çıkardı. Net dönem kârı ise 501 milyon TL olarak gerçekleşti.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan verilere göre 2017 yılında Pegasus, cirosunu yüzde 44 yükselterek 5,3 milyar TL’ye çıkardı.

Pegasus, 2017 sonu itibarıyla iç hatlarda 16,89; dış hatlarda 10,45 milyon olmak üzere toplam 27,82 milyon misafirine hizmet verdi. Pegasus’un bir önceki yıla göre iç hat misafir sayısı yüzde 10,5 artarken, dış hatlarda misafir sayısı yüzde 21,7 oranında büyüdü.

2017 yılının sonuçlarını değerlendiren Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, havacılık sektöründe 2017 yılında temkinli bir iyileşme olduğunu ifade ederek, “Asıl büyümenin 2018 itibarıyla geleceğini öngördüğümüzü geçen seneden bu yana ifade ediyoruz. Sektörümüzdeki ve şirketimizdeki olumlu gidişat da bu düşünceyi pekiştiriyor. Rakamlar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

“2018’DE KAPASİTEMİZİ YÜZDE 13 ARTTIRACAĞIZ”

Sivil havacılık sektörünün genel anlamda çok daha iyi bir durumda olduğunu ve geçtiğimiz yılların olumsuz etkilerinden sıyrıldığını ifade eden Nane, “Ülkemizin ekonomisine, sivil havacılık ve turizm potansiyeline inancımız tam. Pegasus olarak 2018 yılında misafir sayımızı ve kapasitemizi yüzde 11 ile 13 arasında artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane

“HEDEFİMİZ TEKNOLOJİYİ EN İYİ KULLANANLAR ARASINDA OLMAK”

Teknolojinin Pegasus için 2018’in en öncelikli yatırım konuları arasında yer aldığını ifade eden Mehmet T. Nane, “Teknolojiyi yakından takip ederek ve bunu misafirlerimize artı değer katacak projeler üretmek için kullanarak geleceğe daha güçlü hazırlanıyoruz. Dünyada teknolojiyi en iyi kullanan ilk 10 havayolu arasında yer almayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Mehmet T. Nane, Pegasus’un misafirlerini daha iyi tanıyarak onlara daha iyi bir dijital deneyim yaşatma hedefiyle ilgili, “Yeni teknolojileri kullanarak hem operasyonlarımızda verimlilik hem de dijitalleşme hedeflerimizde sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu sistemlerle tüm operasyon ve hizmet noktalarımızı yeniden yapılandırıyoruz” dedi.

BİN 400 KİŞİYE İSTİHDAM KAPISI

Sektördeki büyümenin etkisiyle şirkette pozitif bir etki yaratıldığını ifade eden Mehmet T. Nane, “Şirketimizi en iyi şekilde yönetmek ve büyütmek kadar havacılık sektörünün gelişimine ve Türkiye’nin istihdamına katkı sağlamayı da ana hedef ve sorumluluklarımız arasında görüyoruz. Pegasus olarak, 2018 yılı içerisinde yaklaşık bin 400 kişilik bir alım planlıyoruz” dedi.