Türk gastronomisinin değerini yükseltecek eğitim programı!

Gastronomi eğitimi

Last Updated on 8 Mart 2022 by Yaşar Çelik

Turizmin yükselen değeri ‘gastronomi’ için yeni bir çalışma daha hayata geçiyor. Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), Haliç Üniversitesi ve Kayla Mutfak Sanatları işbirliği ile planlanan “Gastronomik Eğitimler” projesi hayata geçti. Gastronomi eğitimi.

Gastronomi alanında hedefini profesyonellik ve Türk mutfağını dünyaya tanıtmak olarak tanımlayan şef adaylarına yönelik gerçekleştirilecek olan programda teorik ve uygulamalı eğitimler sunulacak. Gastronomi eğitimi.

Türk ve Dünya Mutfakları, Temel Pastacılık ve Ekmekçilik, Servis ve Sunum Teknikleri, Pastacılık Modelleme Eğitimleri olmak üzere dört farklı programda yapılacak eğitimler alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek.

Gastronomi eğitimi

Her bir eğitim programının süresi 40 saat olarak gerçekleşecek olan projenin işbirlikçileri olan Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), Haliç Üniversitesi ve Kayla Mutfak Sanatları; gastronomi dünyasına gönül veren ve Türk mutfağının dünya çapında tanıtılması için çalışan isimleri, yaptıkları basın toplantısında bir araya getirdi.

Toplantıya geçilmeden önce kahvaltı için masada buluşan gastronomi turizmine gönül verenler ve basın mensupları, Kayla Mutfak Sanatları Akademisi çalışanları tarafından hazırlanan kahvaltı menüsü eşliğinde sektöre dair gündemi ele aldı.

Gastronomi eğitimi uygun fiyatlarla yapılacak

Toplantıda ilk sözü alan GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Haliç Üniversitesi ve Kayla Mutfak Sanatları Akademisi’nin Türk mutfağı ve gastronomi alanında bir mücadele verdiğine dikkat çekerek “Kayla Mutfak Sanatları Akademisi Şefi Cavit Ünal, Türk ürünlerini misyon edinmiş ve Türk mutfağını önemseyen öğrenciler yetiştiren değerli bir üyemiz. Bu projenin mimarları GTD Eğitim Komitesi. Dört ana konuda sertifikalı eğitim projemizi başlatıyoruz ve bunu ulaşılamayan fiyatlarla değil daha ekonomik ücretlerle yapacağız. Haliç Üniversitesi koordinasyonluğunda daha birçok başarılı organizasyonlara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Eren

“DEĞERLERİMİZİ ÖN PLANA ÇIKARACAK BİR PROJEYE İMZA ATTIK”

Boztepe’nin ardından konuşan Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Eren de işbirliğinde kendilerini seçen GTD ve Kayla Mutfak Sanatları’na teşekkürlerini sunarak Haliç’in ve Haliç Üniversitesi’nin Türkiye’nin bütün değerlerini özümsendiği bir yer olarak gördüklerini söyledi.

İstanbul’un bütün değerlerini yansıtacak ve Haliç’in misyonunu üstlenmiş bir üniversite olarak projeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Abdurrahman Eren, üniversite olarak önemsedikleri Aşçılık Bölümü ile bu konunun eğitim ve kültür boyutunu geliştirecek önemli bir projeye adım attıklarını belirtti.

Gastronomi eğitimi
Kayla Mutfak Sanatları Akademisi Şefi Cavit Ünal

“KAYLA OLARAK HİÇBİR ŞART GÖZETMEDİK”

GTD ve Haliç Üniversitesi ile birlikte çalışmaktan mutlu olduklarını ifade eden Kayla Mutfak Sanatları Akademisi Şefi Cavit Ünal ise yürütülen bu programda ekip olarak hiçbir şart gözetmediklerini kaydederek “Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlarla beraber çalışmak bize gurur veriyor. Daha değişik programlarla yine beraber olacağız” ifadelerini kullandı.

Eğitim Komitesi Başkanı Pınar Özçaltepe (Ortadaki)

“NİTELİKLİ SERVİS ELEMANI İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ”

Böyle bir eğitimin en başından beri hayalleri olduğunu söyleyen Eğitim Komitesi Başkanı Pınar Özçaltepe, bu projenin nasıl yapılacağı, nasıl olacağı konusunda Haliç Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nur Ündey Kalpaklıoğlu’na gittiklerini ve 12 toplantının sonucunda bu projeyi hayata geçirdiklerini aktardı.

“Bu eğitimi veren başka bir yer yok” diyen Pınar Özçaltepe, “40 saatlik sertifikalı bir eğitim ile arkadaşlarımızı sektörde bir adım öne çıkaracağız. Ayrıca Türk mutfağının da değerini göstereceğiz. Servis elemanlarının nasıl yetiştirileceğine yönelik ihtiyacı karşılayacağız” diye konuştu.

Haliç Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nur Ündey Kalpaklıoğlu

BATIYA AÇILAN YÜZÜMÜZ TEKRAR TÜRK MUTFAĞINA DÖNECEK

Geleneksel Türk Mutfağını yok etmeden bugünün koşullarıyla yaşanabilir bir hale getirmek olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Nur Ündey Kalpaklıoğlu ise gastronomiye kendini adamış kitle ile bunu değerlendirmek istediklerini söyledi.

Güçlü bir üniversite desteğiyle bu işin çok daha güzel olacağını düşünerek işbirliği yaptıklarını ve eğitim programlarını öyle hazırladıklarını anlatan Kalpaklıoğlu, “Önemli isimlerin desteğiyle bu programı güçlendirdik. Batıya açılan yüzümüzü tekrar mutfağımıza döneceğini umarak böyle bir eğitime soyunduk. Daha çok güzel işleri başaracağımıza da inancım tam. Ayrıca bu eğitim programında özellikle nitelikli servis elemanı yetiştirmeye çalışacağız” dedi. Gastronomi eğitimi.

Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gülden Atay

DEĞERLİ İSİMLERLE ÖNEMLİ BİR PROJE

Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gülden Atay, Türk mutfağının tanıtılmasında katkılarını sunmak istediklerini ve böylece Gürkan Boztepe ile proje için bir araya geldiklerini aktardı. İnsanların bu alanda yetişmesine katkı sağlamak amacıyla yola çıktığını söyleyen Atay, bu projeyi değerli isimlerle hayata geçirdiklerini ifade ederek “Emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Okuma önerisi: Gastronomi Turizmi Derneği Bursa’da