TTYD’den turizmdeki daralmaya ‘dönüşüm’ hamlesi

Last Updated on 24 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

TTYD Başkanı Oya Narin, turizm sektörünün yeniden ilk sıralara yükselebilmesi ve daralmanın yarattığı dönemsel sorunları çözebilmek için “turizmde dönüşüm” hamlesine dikkat çekti.

Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Avrupa’da düzenlenecek iki önemli fuar ve konferans öncesinde Antalya’da turizm sektörünün paydaşları ve üyeleriyle buluştu.

IHIF’in ardından ITB Berlin’e ve Cannes’da gerçekleştirilecek olan MIPIM’e katılacak olan TTYD bu uluslararası etkinlikler öncesinde üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu. Her ay farklı bir kentte “Üye Etkileşim Toplantıları” düzenleyecek olan TTYD, bu toplantılara Antalya’dan start verdi.

Antalya’da düzenlenen Üye Etkileşim Toplantısında konuşan Oya Narin, “Geçtiğimiz 10 yıl içinde yüzde 9,8 büyüme ile Avrupa (yüzde 4,1) ve Dünya (5,1) büyüme oranlarının iki katına ulaşan ülkemizin, uluslararası yatırımcılar için değerli bir destinasyon” dedi.

“TTYD olarak sorumluluğumuz bir yandan daralmanın yarattığı dönemsel sorunları çözmeye yardımcı olmak” diyen Narin, sektörün yapısal nitelikteki uzun dönemli olan sorunlarına da çözüm getirilmesine ve turizm sektörünün süratle yeniden ilk sıralara yükselebilmesi için “turizmde dönüşüm” hamlesi olan ihtiyaca dikkat çekti.

STK’LARIN ORTAK HAREKETİ TURİZMİN ÖNÜNÜ AÇAR”

İlk günden beri yapısal çözüm önerileri geliştirdiklerini aktaran Narin, 2015-2016 daralma döneminde sorunların çözümü için bir araya gelen turizm STK’larının Türkiye’nin uzun vadeli turizm stratejisinde de ortak hareketlerinin sektörün önünü açacağını ve TTYD olarak bunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Üye Etkileşim Toplantıları’nın ikincisi 10 Nisan’da Ankara’da gerçekleşecek.

“Turizmde 3. Yatırım Hamlesi” zamanı!