Firuz Bağlıkaya: Alman turist sayısında rekor kıracağız!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya

Last Updated on 10 Mart 2018 by Yaşar Çelik

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın seyahat uyarısına rağmen Türkiye’ye gelen Almanlara dikkat çeken TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Alman tatilciler Türkiye’yi özlemiş durumda. Bu yıl, Alman turistlerin Türkiye’ye güçlü bir şekilde döndükleri bir yıl olacak. 2018 yılı sonunda Alman turist sayısında rekor seviyelere çıkacağız” dedi.

Firuz Bağlıkaya, Almanya’nın başkenti Berlin’de bu yıl 52’inci kez gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük turizm fuarı olma niteliği taşıyan ITB Berlin Fuarı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Almanya’nın Rusya ile birlikte Türkiye’nin en önemli turizm pazarı olduğunu hatırlatan Bağlıkaya, “Başka pazarlara açılabiliriz ama Almanya, Türk turizm sektörü için vazgeçilmez pazar. Türkiye de Alman turistler için vazgeçilmez destinasyon. Bu yıl, Alman turistlerin Türkiye’ye güçlü bir şekilde döndükleri bir yıl olacak. Şu ana kadar Türkiye rezervasyonları çok iyi gidiyor. 2018 yılı sonunda Alman turist sayısında rekor seviyelere çıkacağız” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE SATIŞLARI YÜZDE 60 ARTTI

ITB Berlin Fuarı’nın bu yıl Türkiye açısından çok başarılı geçtiğini dile getiren Bağlıkaya, Türkiye’ye yönelik satışların yüzde 60 oranında arttığı yönünde bilgi aldıklarını söyledi.

“ALMAN TURİSTTE REKOR SAYIYA ULAŞACAĞIZ”

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın resmi web sitesinde yer alan Türkiye’nin bazı bölgelerine gidilmemesi hususundaki seyahat uyarısına rağmen Alman tatilcilerin Türkiye’ye ilgisinde ciddi bir artış yaşandığını kaydeden Firuz Bağlıkaya, “Alman tatilciler Türkiye’yi özlemiş durumda. Özellikle daha önce ülkemizde tatil yapmış olup uygun fiyatlı hizmet kalitesini deneyimlemiş Alman tüketiciler için Türkiye’nin değerinin anlaşıldığı bir süreci geride bıraktık. 2018 yılında Alman turist sayısında 2015 yılında elde ettiğimiz rekor seviyeyi aşacağız” değerlendirmesinde bulundu.

ÖNEMLİ İSİMLERLE GÖRÜŞMELER YAPILDI

Fuarın ilk gününde Alman Seyahat Acentaları Birliği – DRV Başkanı Norbert Fiebig, Fvw ile bir araya gelinmiş ve Alman Turizm ve İş Seyahati Ticari Dergisi Fvw Touristik & Business Travel Genel Yayın Müdürü Klaus Hildebrandt ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Turizm sektör temsilcileriyle birlikte fuarın ilk gününde yaptıkları görüşmelere de değinen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya “Hem Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş hem de Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile ITB Berlin Fuarı sırasında yaptığımız görüşmelerde sektöre desteklerini bir kez daha açık biçimde ifade ettiler.”

2018 TÜRK TURİZMİ İÇİN REKORLAR YILI OLACAK

Firuz Bağlıkaya, özellikle Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısının Türkiye’deki gerçeklere uymadığı ve bu uyarının Almanya-Türkiye ikili ilişkilerindeki güncel durumu da yansıtmadığını ifadelerinin ve uyarının gözden geçirilmesini istemesinin turizm sektörü açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“ITB’den edindiğimiz izlenimler, 2018 yılının Türk turizmi açısından rekorlar yılı olacağının ilk işaretlerini verdi. İnanıyorum ki bu yıl Almanya pazarında 2015 yılı rakamlarını geçerek, bu pazarda rekor bir yıl yaşayacağız.”