Sıra Moskova Turizm Fuarı’nda; en büyük stand Türkiye’nin

Last Updated on 12 Mart 2018 by Yaşar Çelik

Almanya’nın başkenti Berlin’den iyi haberlerle dönen turizmciler, ayaklarının tozuyla Rusya’ya turizm çıkarması yapmaya gidiyor. Türkiye, Rusya’nın en büyük ve en önemli turizm buluşması Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nın (MITT) bin 254 metrekarelik standı ile en büyük katılımcısı olacak.

Türkiye 13 Mart’ta kapılarını açacak MITT’te, sezona yönelik yeniliklerin ve eğilimleri gözlemleyecek, sektör yöneticileriyle fikir alışverişinde bulunacak, iş bağlantıları yapacak.

Geçen yıl Rusya’da faaliyet gösteren turizm profesyonelleri tarafından yapılan değerlendirmeye göre, kültürel ve enformasyona yönelik etkinlikler, profesyonel çalışma imkanları ve tasarım açısından “En İyi Tanıtım Yapan Destinasyon (ülke)” ödülüne layık görülen Türkiye’nin fuardaki standı bu yıl da iddialı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre dev Türkiye standının açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yapacak. Bölge ve destinasyon tanıtımının ön planda tutulduğu Türkiye standı, kuzeyden güneye, doğudan batıya Anadolu’nun zengin kültürel birikiminin yansıtıldığı yedi adadan oluşacak.

Fuarda Türk Hava Yolları ile 29 sektör kuruluşu ve 12 özel işletme de Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında etkinlikler düzenleyecek.

RUS TURİST SAYISI

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre ise geçen yıl 4 milyon 720 bin Rus Türkiye’ye geldi.

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Oleg Safonov, 6 Mart’ta yaptığı açıklamada, yurt içinde ve dışında seyahat eden Rus turistlerin sayısının 2017 yılında 56 milyon 500 bine ulaştığını belirtmişti. Rosturizm, geçen yılki verilere ilişkin yayımladığı raporda, 2017’nin Ocak-Eylül ayları arasında 4 milyon Rus vatandaşının Türkiye’yi ziyaret ettiğini kaydetti.