Ahmet Hakan’dan UBER’e destek!

Uber'in Türkiye'deki lobicilik faaliyetleri ifşa oldu!
Uber'in Türkiye'deki lobicilik faaliyetleri ifşa oldu!

Last Updated on 12 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Taksiciler ile UBER arasındaki sular durulmuyor. Geçen haftalarda meydana gelen taksi esnafıyla UBER şoförleri arasındaki kavga UBER aracının kurşunlanması ile tavan yaptı. Kimileri taksicilere kimileri de UBER’e destek verdi!

UBER’i vergisiz ve haksız kazanç elde etmekle suçlayan taksiciler UBER şoförlerini bir müşteri gibi çağırıp önce darp etmiş ardından bir UBER aracını kurşunlamışlardı.

Yaşanan bu olaylar karşısında bir çok kişi arada kalırken kalan kısımın yarısı taksicilere yarısı da UBER’e destek verdi. UBER’e destek verenlerden biri olan Gazeteci Ahmet Hakan da Hürriyet’te yazdığı “Şunları yaparsan Uber’i bitirirsin sarı taksici” başlıklı yazısında desteğini şöyle aktardı:

“- Aracının içini temiz, tertemiz tutarsan…
– Bazı istikametlere burun kıvırmaktan vazgeçersen…
– Levyeyle her an saldırıya geçecekmiş gibi bir eda takınmazsan…
– Arabada sigara içmezsen…
– Müşterine karşı nazik olursan…
– Müşterini velinimet bilirsen…
– Hizmet kaliteni yükseltirsen…
– Trafik kurallarına uyarsan…
– Azıcık trafik sıkıştığında oflayıp puflamazsan… Uber’i bitirirsin sarı taksici!”

UBER ALGI OPERASYONU YAPIYOR

Olaylarla ilgili önceden konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksici esnafının UBER’e açtığı davayı hatırlatarak yaşananların bir algı operasyonu olduğunu söylemişti.

Aksu, “Darp olaylarını ve son olarak kurşunlama eylemini gerçekleştirenler taksiciler değil. UBER, kasıtlı olarak bu gerginlikleri kendi yarattırıyor” demişti.