SKYHUB: Yurtdışı gruplarınızda acentaların kaliteli, güvenilir ve global çözüm ortağı

SKYHUB Outbound Yurtdışı Turlar Grup Departmanı Müdürü Orhan Durmuş

Last Updated on 17 Mart 2018 by Yaşar Çelik

Dünyanın en büyük 20 turizm şirketi arasında olan, Japonya merkezli H.I.S Travel bünyesindeki SKYHUB, Türkiye de dahil olmak üzere dünya çapında 65 ülke, 275 şehir ve 520 ofisleri aracılığıyla sadece acentalara kaliteli ve güvenilir hizmet sunuyor.

SKYHUB olarak Türkiye’de 2011 yılından itibaren tüm acentalara uçak bileti, otel konaklama, paket ve münferit tur programları, transfer servisleri, rehberlik ve vize hizmeti sunduklarını belirten SKYHUB Outbound Yurtdışı Turlar Grup Departmanı Müdürü Orhan Durmuş, bu hizmetlere ek olarak yerel partnerleri ve otellerle beraber yurtdışı eğitim gezileri ve yurtiçi eğitim ve eğlence organizasyonları da düzenlediklerini ifade etti.

SKYHUB Outbound Yurtdışı Turlar Grup Departmanı Müdürü Orhan Durmuş

“SADECE ACENTALARA HİZMET VERİYORUZ”
OPERASYONUNUZUN TÜM YÜKÜNÜ HAFİFLETİYORUZ!

SKYHUB’ın, dünya çapındaki 520+ ofisin birbiriyle bağlantısını sağlamak amacıyla kurulduğunu belirten Orhan Durmuş, markasını şöyle anlattı:

“Dünya genelindeki ofislerimiz sadece bulundukları bölgelerdeki acentalarla B2B olarak çalışır. SKYHUB olarak kendi bütçemiz ayrıdır. Satış pazarlamamız, Fam Trip gezilerimiz gibi satışa geliştirmeye yönelik tüm çalışmalarımız bu bütçeden karşılanır. H.I.S Travel ile bu noktadaki bağlantısı sadece ona bağlı bir kuruluş olmasıdır ama bütçe olarak kendi bütçesi ve H.I.S Travel’dan farklı bir iş modeli vardır. Bu bazen bizim için handikap olmasına rağmen çalıştığımız tüm partnerlerimize bu önemli detayı açıkça belirtip, iş birliğimizi her geçen gün artırmaktayız. Operasyonel yükünüzü hafifletmek isterseniz, tüm dünyada ki ofislerimiz ile Skyhub ekibimiz tüm grup taleplerinize hizmet vermeye hazırdır.

“ASYA PAZARINDA YER SERVİSLERİNDE
ÇOK ÖZEL FİYATLARIMIZ BULUNUYOR”

Dünyanın en büyük 20 turizm şirketinden biriyiz ve global ağımız çok geniş. Dünyanın 65 ülkesinde 200’ün üzerinde şehirde ofislerimizin olması ve bunlardan 46 tanesinin IATA olması nedeniyle bölgelerdeki iş potansiyellerimiz yüksek seviyelerdedir. İstanbul ofisimiz de IATA üyesidir olup Japon kültürüyle çalışmaktadır. Türkiye’de ki bir çok acente ile işbirliğimiz olmuştur. Bazı acentalarımızla Japonya’da, bazılarıyla Maldivler’de, bazılarıyla da Tayland’da… Çok güçlü olduğumuz Asya pazarında çok iyi fiyatlar sunabiliyoruz. Ortadoğu pazarında da agresif fiyatlarımız bulunmaktadır… Miki Travel’ı satın aldıktan sonra Avrupa pazarında da ciddi bir atılımımız oldu. Online tarafımıza önemli yatırımlar yaptık. Altyapı çalışmalarında sona gelinen şu noktada online yatırımlarımız bittiğinde satış pazarlamamızı daha da arttıracağız. Tüm servislerimizin online hale gelmesi için çalışıyoruz.

“SKYHUB FİKRİ TÜRKİYE OFİSİNDEN ÇIKTI!”

Endonezya, Tayland, Japonya, Avustralya, Vietnam, Çin ve Türkiye gibi SKYHUB’ın dünyada çeşitli merkezleri bulunuyor. Fakat kurulma fikri ilk Türkiye ofisinden çıktı. Aslında tüm ofislerimizin kurulma sebebi Japon inbound yapılması yönündeydi. Japonya merkez ofisin gönderdiği Japon turistlerin yer hizmetlerini sağlaması için İstanbul ofisimiz kurulmuştu. 2011 yılında Türkiye ofisi, ‘Farklı bir marka yaratıp, bu marka bütün ofisleri birbirine bağlayıp Skyhub olarak sadece b2b çalışma’ önerisinde bulundu. Bu önerinin kabul görmesiyle kurulan SKYHUB markası adı altında ilk başladığımız yıl olan 2011’de tüm ofisler içinde 11 bin misafir ağırladık. İkinci sene 32 bin kişi, şu anda ise 100 binin üzerinde bir misafir trafiğimiz olmaktadır. Tabii sadece İstanbul ofisinin Japonya’ya ya da Tayland’a göndermesinden değil, tüm ofislerin trafiğinden bahsediyorum. Dolaysıyla SKYHUB her geçen gün hızla büyüyüp daha fazla bölgede hizmet vermeye devam edecektir.

“TÜRKİYE’DE Kİ ACENTALARIN DÜNYANIN BİR ÇOK NOKTASINDA Kİ TOPTANCISI KONUMUNDAYIZ VE ÇALIŞMADIĞIMIZ ACENTA NEREDEYSE YOK DİYEBİLİRİM”

Skyhub Grup departmanı olarak sadece outbound yapıyoruz ve yaklaşık 200 üzeri acenta ile sürekli bir çalışmamız bulunmaktadır. Acentalarımızın dünyanın bir çok noktasındaki toptancısı konumundayız. Tüm Asya, Japonya, Kore, Vietnam, Kamboçya, Sri Lanka,Tayland, Malezya, Ortadoğu Dubai, Ürdün, Mısır, Lübnan, Fas Malezya, Filipinler, Küba, Güney Amerika gibi aklınıza gelebilecek her yerde kendi ofisimiz var. Sadece Amerika’da 13 tane ofisimiz var. İtalya ve İspanya başta olmak Avrupa’da da çok ciddi bir yapılanmamız var. İran, Azerbaycan, Yunanistan ve Dubai gibi yeni açılan ofislerimiz var ki bunların bazıları Türkiye ofisimiz tarafından yönetiliyor. Bu anlamda Türkiye’de çalışmadığımız acenta neredeyse yok diyebilirim. Skyhub olarak bizim hazırladığımız uçaklı paket turlar var. Bu uçaklı paket turları acentalara komisyonlu olarak satmak suretiyle yaptığımız bir işbirliğimiz var. Diğer taraftan herhangi bir IATA acentanın kendi uçak biletlerini alıp bölgedeki yerel servisleri, transfer, rehberlik, otobüs, otel konaklaması, toplantı gibi ihtiyaçları tarafımızca sağlanmaktadır.

“MICE, INCENTIVE, KONGRE VE FUAR ACENTELERİNE DE ÇÖZÜM ORTAKLIĞI SAĞLIYORUZ”

Özellikle şu anda yoğunlaştığımız işler içerisinde incentive Mice acenteleri ve buradaki ihale grupları bulunmaktadır. Mice, Incentive acentalarına da çözüm ortaklığı sağlıyoruz. Kendi ofisimizin bulunduğu yerlerdeki tüm fuar işlerini yapabiliyoruz. Katılımcı veya ziyaretçi anlamında ne gerekiyorsa hizmet veriyor ve paket turlar da çıkmaya çalışıyoruz. Bunların dışında turizm ve turistik servisler anlamında ne gerekiyorsa bulunduğumuz bölgedeki Kongre, Mice, Incentive, Leisure gruplar, kapalı gruplar, FIT – münferit turlardır vs. bunların hepsinde bölgedeki ofislerimiz tarafından servis verebiliyoruz. Hangi servisler isteniyorsa onları sağlayabiliyoruz aslında..

“BELLİ DESTİNASYONLARDA AGRESİF FİYATLARIMIZ BULUNMAKTA”

En önemli prensiplerimizden biri olarak gelen taleplere hızlı cevap vermeye çalışıyoruz. Belli bölgelerde çok agresif fiyatlarımız var. Global bir ağ olduğumuz ofislerimiz tüm dünya genelinden talep almaktadır. Türkiye ofisi olarak geceleme sayımız yüksek olduğu için bölgelerden elde ettiğimiz fiyatlarda doğru orantılı olarak daha cazip olmaktadır. Biz de buradaki o agresif fiyatları kullanıyoruz. Bahsettiğim bu avantajların yanı sıra acentalar, her hangi bir şirketle değil, güvenilir ve çok büyük bir şirketle işbirliği yapıyor olmaları da önemli bir konu ve servis verdiğimiz her işin arkasındayız. Global ağımızdan elde ettiğimiz tüm avantajları tüm partlerimize fiyat olarak yansıtıyoruz.

Belli bölgelerdeki ofislerin başında veya çalışanları arasında Türk arkadaşlarımız oluyor ki biz iletişimde bir problem yaşamıyoruz. O arkadaşlarımız Türkiye pazarını da daha iyi bildikleri için bizlere her konuda destek oluyorlar. Türkçe konuşan rehberlerimiz var çeşitli bölgelerimizde ve Japonya’ya iki kişi bile gitse Türkçe bilen rehberli program yapabiliyoruz. Malezya’da, Bali’de, Dubai’de, Azerbaycan’da, İran’da, Yunanistan’da vs. birçok bölgede Türkçe rehberlik dahil servis verebiliyoruz. Bunu hem gruplar hem münferitler için söyleyebilirim.

“DÜNYANIN HER YERİNDE KENDİ OFİSLERİMİZİN OLMASI CİDDİ BİR AVANTAJ” 

Bizim her yıl ortalama % 40 gibi bir büyümemiz var. Bu tabii öncelikle yeni açılan ofislerin kattığı ivmeyle alakalı. Örneğin bir sene önce Azerbaycan ofisi açıldı, buraya çok ciddi grup ve münferit satışlarımız başladı. 6 ay önce Yunanistan ofisi açıldı, açılır açılmaz MICE taleplerine yoğunlaştık ve konfirme gruplarımız oldu. Şu anda Balkanlarda bir arayışımız var, orada da yeni bir ofis açacağız. Yeni açılan ve açılacak olan ofislerimizle beraber ister istemez hedeflerimiz büyüyor. Tabii bu proje ilk kurulduğunda Türkiye, Endonezya ve Tayland’da vardı. SKYHUB buralarda hizmet verebilirken şu anda dünyanın hemen hemen her bölgesinde kendi ofislerimizle hizmet verir noktaya geldik.

“HER YIL ORTALAMA YÜZDE 40 BÜYÜYORUZ”

Buna bağlı olarak çalışan sayımız da sürekli artarken her yıl ortalama yüzde 40 oranında büyüyoruz. Acentalarımıza ürünlerimizi ve hizmetlerimizi en iyi şekilde aktarmak için her sene en az 2 -3 adet Fam Trip düzenleriz. 2020’ye kadar bu Fam Trip gezimizi her ay farklı bir ülkeye yapar duruma gelmek istiyoruz. Çünkü partnerlerimizi gidilen bölgelerde ne kadar iyi ağırlarsak bölgeleri öğrenmelerini sağlarsak, dönüşleri ve bölgeye hakimiyetleri de o kadar iyi oluyor. Bunun yanında en büyük hedeflerimiz güvenilir ve ciddi bir ağdan dünyanın her hangi bir noktasına -bu Azerbaycan’da olabilir Japonya’da olabilir ilk akla gelen servis sağlayıcısı yani lokal partner olabilmek. Bunun için özverili bir şekilde çalışıyoruz.

2020 yılına kadar hedeflerimiz arasında; tüm kıtalarda online olarak hizmet veren ve ürünü bulunan, belirli kalitenin altına düşmeyen, müşteri memnuniyeti odaklı çalışan ve Türkiye’de partnerlerimizin ilk akla gelen tedarikçisi olmak olduğunu söylememizde fayda olduğunu düşünüyoruz.”