Rus turizmciler TÜRSAB’da Moskova’yı tanıttı

Last Updated on 26 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Türkiye ile Rusya arasındaki turizm hareketinin istenilen düzeylere getirilmesi için Moskova Ticaret Odası, TÜRSAB iş birliğinde Moskova Tanıtım Etkinliği düzenledi.

TÜRSAB organizasyonuyla 24 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen tanıtım Moskova Ticaret Odası, Rusya Ulusal Turizm Birliği, Rusya’dan gelen incoming acenta ve otel temsilcilerinin katılımıyla TÜRSAB Genel Merkez Binası’nda yapıldı.

2019’UN KARŞILIKLI TURİZM YILI İLAN EDİLMESİ DEĞER KATACAK

Etkinlikte ilk sözü alan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir, “2019 yılının iki ülke arasında karşılıklı kültür ve turizm yılı ilan edilmesinin ardından Türkiye ile Rusya kültürel ilişkilerinde yeni bir döneme girilecek olup, gelecek yıllarda turizme çok daha fazla artı değer katmasını bekliyoruz.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak iki ülke arasındaki turizm hareketinin istenilen düzeylere girmesi için her konuda birlikte çalışmaktan ve Türkiye’den Rusya’ya olan seyahatlerin artması için iş birliği yapmaktan mutluluk duyacağımıza emin olabilirsiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

TURİZMDE İKİLİ İLİŞKİLER İÇİN ADIM

Daha sonra söz alan Moskova Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Suren Vardanyan ise şöyle konuştu:

“İki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin pekiştirilmesi ve artırılması adına birçok görüşme gerçekleştirdik. Ticari ilişkilere yönelik yapmış olduğumuz görüşmelerin yanı sıra turizmde de ikili ilişkilerin ilerleyen günlerde daha da geliştirilmesi yönünde adımlar attık. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin temeli aslında kültürel yakınlaşmaya dayanmaktadır. Bu da en iyi turizmde yankı bulur.”

Tanıtım Etkinliğinin ardından Moskova’dan gelen incoming acentalar ve otel temsilcileri ile birebir görüşmeler yaptı.