Konyaaltı Sahil projesinin işletme ihalesi Alkoçlar’ın!

Bayram Tatili İçin Bütçenizi Zorlamayacak En Ucuz 5 Tatil Bölgesi
Antalya Konyaaltı Plajı / Bayram Tatili İçin Bütçenizi Zorlamayacak En Ucuz 5 Tatil Bölgesi

Last Updated on 30 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında Müze Meydanı/Varyant, Beach Park ve Akdeniz Bulvarı’nda bulunan tesisleri kiraya vermek üzere ihaleye çıkardı. İhaleyi tek firma olarak katılan Alkoçlar Turizm- Senantalya Turizm iş ortaklığı, 8 milyon 500 TL teklif verdi.

Teklifin kabul edilmesiyle ihaleyi kazanan firma 8 yıllığına belirtilen ünite ve tesisleri işletme hakkına sahip olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası’ndaki Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ihale web sitesi üzerinden canlı olarak yapıldı. İhaleye, tek firma olarak Alkoçlar Turizm Seyahat Acentası Dış Ticaret Ltd. Şti- Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış Ticaret Ltd. Şti iş ortaklığı katıldı.

İlk yıl kira bedeli 8 milyon 75 bin TL + KDV olarak belirlenen Konyaaltı Sahil Projesi kapsamındaki ticari ünite ve tisislerin kiraya verilmesi ihalesinde firma ilk olarak ihale dosyasındaki kapalı zarfta 8 milyon 375 bin lira teklif sundu.

BELEDİYE’YE YÜZDE İKİLİK PAY

İhale komisyonunun sözlü olarak ek artış istemesiyle firma teklifini ilk yıl için 8 milyon 500 TL artı KDV’ye yükseltti. Belediye, kiraya verilen alan ve tesislerin kiracı tarafından bizzat işletilmesi halinde bu tesislerin işletilmesinden elde edilen toplam yıllık hasılatın yüzde ikisi oranında pay alacak. Ticari dükkân gibi yapılar ile büfeler, iç dekorasyonu idari şartnamede belirtilen koşullar çerçevesinde tamamlanarak işletilecek. 8 yıllık işletme süresinin ardından belirtilen tesisler sağlam, çalışır ve işler vaziyette Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilecek.

İhalesi gerçekleştirilen üniteler ise şöyle:

– Akdeniz Bulvarı’nda 23 adet büfe 19 adet şezlong şemsiye alanı,
– Beachpark bölgesinde 7 adet büfe, 7 adet şezlong şemsiye alanı,
– İki adet kafe, bir adet çay bahçesi, bir adet işletme ofisi, dört adet büfe, 40 ticari işletme, 12 ücretsiz WC.

PROJE ÜÇ KISMA AYRILARAK İHALEYE ÇIKARILMIŞTI

Birgün.net’te yer alan habere göre 2016 Kasım ayındaki ilk ihalesine katılım sağlanmayan Konyaaltı Sahil Projesi, 2017 Ocak tarihinde tekrar ihaleye sunulmuş ancak ihaleye yine hiçbir firma katılmamıştı. Belediye, daha sonra farklı bir yol deneyerek sahili bu kez üç kısma ayırarak ihaleye çıkarmıştı. Ancak yine ne Beach Park ne de Beach Park doğusu ile Boğaçayı köprüsüne kadar olan kısım ihalesine katılım olmamıştı. Bunun üzerine iki yıldır Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET’in işlettiği, plajın bazı kısımlarında ücretli hizmet verilmesi amacıyla ihale gerçekleştirilmiş. Üç firmanın katıldığı ihaleyi en yüksek teklif veren Senatalya Turizm Seyahat Acente Taşıma ve Dış Ticaret şirketi 875 bin TL + KDV ile kazanmıştı.

 

Antalya sahilleri ranta mı teslim ediliyor?