Türk Çin Kültür Derneği’nin ilk temsilciliği Eskişehir’de!

Türk – Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı, BEZE Group Kurucu Başkanı Bengü Bilik ve Türk – Çin Kültür Derneği Kurucu Başkanı ve Ligarba Turizm Başkanı İrfan Karslı (Soldan Sağa)

Last Updated on 4 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Türk ve Çin toplumunun sosyal ve kültür-sanat alışverişini yıllardır destekleyen Türk Çin Kültür Derneği, 2018 yılında çalışmalarını İstanbul dışına taşıyarak ilk temsilciliğini Eskişehir’de açacak.

Türk Çin Kültür Derneği Eskişehir Temsilciliği faaliyeti BEZE Group Kurucu Başkanı Bengü Bilik ve Türk Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı tarafından hayata geçiriliyor.

Türk – Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı ve BEZE Group Kurucu Başkanı Bengü Bilik

Türk-Çin ilişkilerin daha da pekişeceğini düşündüklerini ifaden eden Bengü Bilik ve Mustafa Karslı, Eskişehir’de açılacak olan temsilcilik hakkında şöyle konuştular:

“Türk Çin Kültür Derneğimizin ilk temsilciliğini Eskişehir’de faaliyete geçiriyoruz. Ülkemizin çağdaş ve yeşil kenti Eskişehir’in değerli Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen liderliğinde yıllar önce Çin’deki Changzhou şehri ile Eskişehir’in “Kardeş Kent” ilan edilmesi de bizleri cesaretlendirdi. Eskişehirlilerin Çin kültürüne daha geniş ölçekte ilgi duyacağına eminiz. Biz de Türk Çin Kültür Derneği olarak 2018 yılından itibaren Çinli turist dostlarımızın kültür ağırlıklı turlarla Eskişehir’e daha da çok gelmelerini destekliyoruz.”

ESKİŞEHİR DAHA FAZLA ÇİNLİNİN ROTASINDA OLSUN!

Ayrıca İstanbul ve Ankara’ya yerleşen Çinli global şirketlerin sayısının da hızla arttığını belirten ikili Türkiye’deki Çinli ailelerin tatil planlarında Eskişehir’in daha fazla yer almasını istediklerini söyleyerek “Tabiî ki hedeflerimiz arasında Eskişehirlilerin Çin kültürüyle daha iyi tanışması için çeşitli sosyal kültürel faaliyetlerin yapılması da vardır. Eminiz ki Türk Çin Kültür Derneği Eskişehir Temsilciliği; sevgili Eskişehirliler, kurumlar ve Çinli dostlar arasında güzel açılımlara vesile olacaktır” açıklamasında bulundular.

China Today Türkiye Dergisi Şef Editörü Kerem Köfteoğlu,
BEZE Group Kurucu Başkanı Bengü Bilik ve
Türk – Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı (Soldan Sağa)

TÜRK-ÇİN DOSTLUĞU ÖNEMLİ ÖLÇÜDE GELİŞECEK

En kısa sürede Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret ederek iş planlarını sunacak olan Türk Çin Kültür Derneği Temsilcileri, Türk–Çin halkları arasındaki dostluğunun önemli ölçüde gelişeceğinin altını çiziyorlar.